Noi contracte de finanțare semnate cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

135

Astăzi a avut loc semnarea unei noi tranșe de 13 contracte de finanțare cu firme din Regiunea Vest. La eveniment au participat reprezentanții firmelor care vor primi finanțare, alături de domnul Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 13,75 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 5,98 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6525 lei/euro). Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste firme este acordată în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 A. – Microîntreprinderi și Prioritatea de investiții 2.2 Intreprinderi mici și mijlocii (IMM).

Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele: industria prelucrătoare (producția de mobilier, fabricarea elementelor de dulgherie, fabricarea mașinilor și utilajelor pentru agricultură, fabricarea componentelor electrice), testări și analize tehnice, în domeniul sănătății precum și în domeniul hotelier.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite și modernizate spații de producție/servicii și se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii și vor genera 32 de locuri noi de muncă.

12 din cele 13 contracte semnate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.2. – IMM, iar unul a fost depus în cadrul apelului de proiecte 2.1A -Microîntreprinderi.

„Astăzi am semnat un calup de 13 proiecte, contracte cu finanţare europeană în zona de IMM-uri, proiecte ce sunt întro valoare mult mai mare faţă de celelalte de până acum, am avut un proiect de microintreprinteri şi 12 de IMM-uri, în total finanţarea fiind de 13 milioane de euro, ceea ce înseamnă un volum foarte mare de investiţii pe care le atragem prin aceşti bani europeni in zona privată” a spus directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

La nivelul regiunii Vest, în cadrul POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 279 proiecte, în valoarea totală de 252,18 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 197,57 milioane euro.

• În cadrul Priorității de investiții 2.1. Microîntreprinderi sunt contractate 197 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 30,07 milioane euro, reprezentând 109,11% din alocarea regională.

• În cadrul Priorității de investiții 2.2. IMM sunt contractate 42 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 22,64 milioane euro, reprezentând 111,20% din alocarea regională. Atât apelul de proiecte destinat microîntreprinderilor, cât și cel destinat IMM-urilor sunt în prezent închise.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.