Ninsoare puțină, dar drumarii au ieșit la treabă

148

A început să ningă şi în vestul ţării, aşa că angajaţii de la Compania de Drumuri au avut noapte albă. Au fost la muncă pentru a curăţa drumurile de zăpadă şi pentru a împrăştia material antiderapant.

De duminică după-amiază şi până luni la ora 05:30, lucrătorii de la drumuri au acționat cu 545 utilaje și 2482,5 tone material antiderapant. Luni se mai înregistrează ninsori slabe cantitativ în județele Teleorman, Argeș, Mehedinți, Timiș, Giurgiu, Ilfov, Botoșani și București. Și aici drumarii sunt pregătiţi să intervină.

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil umed. Astfel, conducătorii auto sunt rugați să se informeze înainte să plece la drum asupra condițiilor meteo din zonele tranzitate. De asemenea, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto ca în condiții de ceață să circule preventiv, cu viteză redusă şi atenţie sporită, folosind corespunzător sistemele de iluminare şi dezaburire”, transmite CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ