Nimic la nimic! ACS Poli ținută în șah de nou-promovata Sepsi

156

Timișoara rămâne neînvinsă de cinci etape în Liga I după remiza de sâmbătă seara cu Sepsi Sf. Gheorghe, 0-0. Un meci slab la ceas de seară în care timpul a trecut agonizant de greu pentru puținii spectatori de pe ovalul timișorean.

Seria pozitivă a lui ACS Poli se prelungește la cinci partide fără eșec. Ultimul rezultat a fost însă unul modest pentru gruparea lui Ionuț Popa, un 0-0 în compania nou-promovatei Sepsi. Nu atât rezultatul cât jocul slab al bănățenilor i-a descumpănit pe spectatorii ce așteptau o nouă evoluție ca cele cu CFR Cluj sau Dinamo.

Animată din start, partida de pe Păltinișanu a contabilizat primele situații de gol după 5 minute. Pasa aiurea a lui Cânu l-a adus pe Nikolic în situația de a marca, șansă anulată de Melinte de pe linia porții. În replică, Bîrnoi a intrat în careu și l-a încercat pe portarul advers cu un șut sănătos. Ritmul partidei a scăzut apoi încet și mijlocul terenului a fost locul de desfășurare al ostilităților.

Însoțiți de o galerie formată din 50 de persoane, oaspeții au evoluat curajos în prima jumătate de oră. E drept că gruparea transilvăneană are în componență jucători valoroși. Muntenegreanul Stefan Nikolic, fost atacant al lui Poli și transferat ulterior la Steaua pentru 750.000 de euro, este jucătorul lui Sepsi. Astafei, Oros sau Fulop reprezintă alți jucători importanți pentru gruparea din Covasna.

Partea a doua a început cu ocazia lui Munteanu, șutul-centrare al mijlocașului având o traiectorie ciudată pe lângă poarta oaspeților. Cea mai mare ocazie a gazdeloram contabilizat-o la 12 minute de la reluare; Vașvari a pus latul la o centrare inspirată în 8 metri și mingea s-a scurs agonizant alături.

Oaspeții au avut șansa lor cu 18 minute înainte de final, Nikolic a fost blocat de Curileac la capătul unei curse pe partea stângă. Și cam de aici s-a încheiat aproape tot ce e legat de fotbal pentru că timp de 20 de minute a urmat un veritabil chin pentru ambele echipe. Pase greșite și fără noimă, faze încâlcite și joc dezorganizat; un veritabil chin pentru cei 2000 de spectatori. În minutul 90 Poli a avut ultima șansă de a dezgheța tabela: centrare Mailat și reluare Șeroni însă Fejer a parat. A fost ultima situație de a marca într-un joc foarte slab și un rezultat pe măsură: 0-0.

ACS Poli: Curileac – Crețu, Melinte, Cânu, Șeroni – Artean, Soljic (46 – Curjuric) – Munteanu, Vașvari, Bîrnoi (68 – Mailat) – Bianconi (46 – Ciucur).

Sepsi: Fejer – Dumbravă, Oros, Ursu, Burlacu – Petrovikj, Ghinga – Astafei, Herea (80 – Herea), Iovu (70 – Veress) – Nikolic (85 – Damian).

Timișoara adună 17 puncte cu care rămâne provizoriu pe poziția a șasea, ultima de play-off. Iar în rundă următoare violeții se deplasează la Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ