Nicolae Secoșan a devenit Cetățean de Onoare al Timișoarei

56

La peste jumătate de secol de la prima transmisiune în direct, Nicolae Secoșan a devenit cetățean de onoare al Timișoarei. Propunerea a fost votată, astăzi, în unanimitate în ședința Consiliului Local.

Ideea decernării distincției fostului comentator sportiv care a împlinit, luna trecută, 75 de ani, a venit de la președintele SCM Timișoara, Vasile Rușeț și a fost înaintată chiar înainte de intrarea în starea de urgență.

În același an a început colaborarea cu Radiodifuziunea Română. A urmat colaborare care s-a întins pe mai bine de jumătate de veac, „Nicse” fiind reporter și redactor, atât pentru emisiuni de actualități și știri, cât și pentru emisiuni sportive.

De la microfonul Radio România Actualități și Radio Timișoara, Nicolae Secoșan a ajuns la 1113 transmisiuni sportive, înainte de a se pensiona . Primul pas a fost făcut pe data de 31 martie 1969, când a comentat un meci între Steaua și Universitatea Craiova.

Fostul jurnalist a primit, în 2007 și 2012, Diploma de excelență a Primăriei Timișoara, iar în 2005 a fost distins cu premiul „Ioan Chirilă”, pentru cel mai bun comentator radio al anului.

LĂSAȚI UN MESAJ