Nicolae Robu: „Se merge pe linia ignorării nevoilor Timişoarei” VIDEO

359

Bugetul naţional este la fel de „ignorant”, ca în alţi ani, faţă de „nevoile Timişoarei”. Declaraţia îi aparţine primarului Timişoarei, Nicolae Robu. Acesta susţine că, deşi parlamentarii de Timiş au înaintat amendamente la proiectul de buget prin care au cerut fonduri pentru Timişoara, acestea au fost ignorate de majoritatea parlamentară deţinută de PSD.

„Sunt extrem de nemulţumit faţă de bugetul naţional. Se merge mai departe pe aceeaş linie care deja e mult prea veche, de ignorare a nevoilor Timişoarei. Colegii parlamentari de Timiş au depus 3 amendamente, de fapt 4, care sunt toate de bun simţ, importante pentru Timişoara şi judeţul nostru. Toate au fost respinse”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Robu a amintit de sala polivalentă de 16.000 de locuri. Acesta spune că ar fi trebuit să se majoreze bugetul Comapaniei Naţionale de Investiţii pentru ca proiectul de construire a 4 săli în România să poată fi demarat.

Edilul nu a uitat nici de racordul la autostrada A1, de pe Calea Aradului. Acesta a fost promis de actualii guvernanţi în campania electorală, dar documentele de realizare, care zac în sertarele DRDP Timişoara de mai bine de 3 ani, nu vor fi puse în practică dacă ne uităm la bugetul naţional.

„E rea voinţă, efectiv. Trebuia să se aloce fonduri la CNAIR pentru aducerea la zi a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, a documentaţiei de avizare şi de atribuire. Un studiu s-a făcut, nu s-au alocat bani pentru asta. E vorba apoi de planul naţional de dezvoltare locală. Noi am cerut suplimentarea fondurilor, astfel încât primăriile din Timiş, indiferent de culoarea politică a primarilor, să îşi poată continua proiectele începute şi să poată demara noi proiecte”, a declarat Nicolae Robu.

Acesta nu a uitat să amintească şi de promisiunea de construire la Timişoara a unui spital regional. În bugetul naţional nu au fost alocaţi bani pentru ridicarea unităţilor sanitare, deşi acesta a fost unul dintre punctele principale ale capaniei electorale PSD. Mai mult, obiectivele, inclusiv cel din Timişoara, apar în programul de guvernare prezentat de social-democraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.