Nicolae Robu – INSTIGATORUL

316

Cu aceste cuvinte își încep politicienii social-democrați un document ce, evident, comentează ultima năstrușnicie a edilului-șef. Cum isprava, mai mult mediatică decât practică, a tăierii unor cabluri aeriene a stârnit multe reacții, nu puteau adversarii politici să nu trimită câteva săgeți la adresa primarului. Iată ce au de spus cei ce se află în altă barcă.

 

Nicolae Robu a pornit un război aberant în care este menit să învingă doar orgoliul și vanitatea sa, pentru o iluzorie imagine publică pozitivă. După ce s-a luptat ”la nivelul solului” cu gunoaiele pe care lipsa de coerență și profesionalism a Primăriei Municipiului Timișoara le-a generat, acum se luptă de la înălțime, cu cablurile instalate pe stâlpii Enel sau STPT.

Lupta este de fapt fără un adversar real, pentru că ambele situații au un singur vinovat: chiar Nicolae Robu. În calitatea sa publică de primar, el este responsabil pentru a se asigura că există și funcționează, conform legii, o societate de salubritate în oraș și care își exercită cu profesionalism atribuțiile, și tot domnia sa este responsabilă de a dispune ca toate societățile de cablu, fie că este vorba de societăți furnizoare de energie electrică sau televiziune prin cablu sau internet, să respecte regulile de urbanism propunând și adoptând decizi fezabile și avantajoase pentru toate părțile: cetățeni/primărie/agenți economici.

În urmă cu câteva zile, în „așa-zisa” campanie mediatică inițiată de către primarul Nicolae Robu – „Timișoara Curată”, el și-a asumat decizia abuzivă de „a scoate” în stradă angajații societăților comerciale, al căror acționar este Consiliul Local Timișoara, pentru înlocuirea serviciului inexistent de salubrizare publică stradală. El a creat o problemă majoră pentru cetățenii orașului și, în loc să rezolve problema prin soluții reale, legale și pe termen lung, a preferat să facă un joc de imagine publică, afișând un aer de învingător într-un război cu cetățenii și cu orașul pe care ar fi trebuit să îl gestioneze eficient.

A încălcat reguli privind protecția muncii și legislația specifică, a Codului Muncii, instigând astfel la anarhie și haos. Ieri seară, a „comis-o” din nou! A ieșit, personal, pe teren pentru a tăia, abuziv și ilegal, diverse cabluri ale unor rețele instalate pe stâlpi, de către agenți economici privați. În calitate de „salvator al municipiului”, în mod real, nu a reușit decât să dovedească, încă o dată, că este o persoană iresponsabilă, care, prin funcția și prin atitudinea sa, îi instigă și pe conducătorii din societățile de interes public local sau PMT să îi urmeze exemplul negativ.

Tragem un semnal de alarmă asupra modului în care primarul INSTIGĂ MANAGERII ȘI PERSONALUL FURNIZORILOR DE SERVICII PUBLICE să îi urmeze exemplul și să NU RESPECTE LEGISLAȚIA MUNCII.Este inutil să spunem că ne dorim cu toții să trăim într-un oraș curat și frumos: problema este că, în loc de soluții care conduc la o rezolvare reală și pe termen lung, avem parte de improvizații și circ.

La o scurtă analiză a celor întâmplate azi noapte, când Nicolae Robu – un domn ajuns la o vârstă venerabilă, de peste 60 de ani, cu probleme cunoscute de sănătate, s-a cocoțat pe stâlp să taie cablurile, suntem obligați să atragem atenția asupra următoarelor:

– În condițiile în care munca la înălțime reprezintă o condiție de muncă particulară (HG 355/1997 completată cu HG 1169/2011) privind supravegherea sănătății lucrătorilor, persoanele care desfășoară activități ce presupun lucrul la înălțime trebuie să fie apte pentru aceste activități, care reprezintă un grad înalt de pericol, atât pentru acestea, cât și pentru ceilalți participanți la procesul de muncă, existând pericolul de cădere de la înălțime.
– Conform cu legislația specifică, orice persoană trebuie să dețină un certificat medical doveditor în care să fie menționată condiția ”apt pentru lucru la înălțime”. Facem observația că unul dintre testele clinice este și examenul psihologic!

Astfel, ridicăm legitim, următoarele întrebări:

– Au fost emise autorizații de lucru conform reglementărilor SSM în vigoare?
– ”Primarul-instigator” Nicolae Robu a făcut examenul psihologic pentru obținerea
avizului medical?
– S-au scos de sub tensiune electrică echipamentele/rețelele asupra cărora s-au făcut intervenții în cursul serii de ieri, în conformitate cu procedurile legale?
– A fost realizată instruirea și întocmirea documentelor specifice lucrării, conform
reglementărilor SSM?
– Cine își asumă consecințele concrete? Inspectoratul Școlar NU A MAI PUTUT
ÎNREGISTRA ÎNSCRIERI pentru clasa pregătitoare, iar simularea la Bacalaureat a fost BLOCATĂ. De asemenea, alte instituții religioase, publice, societăți comerciale ș.a.m.d., nu au putut desfășura activități în condiții normale și vor putea solicita despăgubiri materiale. În consecință, vom plăti noi, contribuabilii contravaloarea pagubelor, sau domnul Nicolae Robu?
– Cine va fi responsabil dacă una dintre societăți va acuza Primăria de DISTRUGERE?
– Dacă se dorește cu adevărat eliminarea rețelei de cabluri aeriene, primarul Nicolae Robu este dispus să continue acțiunea până la capăt (ar fi o dovadă de consecvență!). De ce, ca un bun exemplu de corectitudine, nu a început cu stâlpi din vecinătatea primăriei, care ar fi lăsat fără internet sediul de pe CD Loga 1?

Apreciem voluntariatul, ne dorim cu toții ca orașul trebuie să fie curat și fără cabluri inestetice dar, toate aceste deziderate, firești de altfel, pot fi îndeplinite legal și organizat. Ne-am săturat de declarații publice fără acoperire, fără o finalitate pozitivă concretă!

Lipsa de profesionalism și de implicare responsabilă și corectă, conform atribuțiilor stabilite prin lege pentru autoritatea administrativ teritorială condusă de primarul Nicolae Robu, nu poate fi mascată de acțiuni de tip hei-rup-iste care amintesc de altă epocă (în care de altfel, Nicolae Robu aparține, din punct de vedere comportamental). Angajații societăților comerciale al căror acționar este consiliul local, au atribuții de serviciu clare, care printr-un management adecvat pot și trebuie să conducă la creșterea calității vieții cetățenilor municipiului: acestea au activități de utilitate publică: îngrijirea parcurilor, întreținerea și repararea drumurilor și trotuarelor, transport public și așa mai departe și nu au rolul de a satisface impulsurile emoționale ale primarului.
Aceste acțiuni, INIȚIATE și INSTIGATE abuziv de primarul Nicolae Robu, au produs nenumărate
PREJUDICII MATERIALE atât societăților consiliului local, cât și instituțiilor publice și societăților
private.
Iar singurul responsabil de această situație este chiar edilul-șef: Nicolae Robu – ”instigatorul
șef”.
În loc să își tempereze ieșirile necontrolate, să acționeze legal, să se ocupe în mod REAL, PREVENTIV ȘI LEGAL de problemele orașului: curățenie, poluare, cabluri, spații verzi, debirocratizare, el nu face decât să instige, să pozeze, să facă circ.

Domnule primar, Timișoara e reală, nu e doar o poză pe Facebook la care să vă dăm sau nu
like!

PSD Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ