„Nici SRI și nici alte autorități ale statului nu s-au implicat în dosarul romilor care au acaparat centrul Timișoarei”! Vezi cine spune asta!

2704

„Afacerea”, cel puțin dubioasă, prin care o bună parte dintre cetățenii români de etnie romă, cu stare materială apreciabilă, au cumpărat, bucată cu bucată, case superbe din zona centrală a Timișoarei, (între care s-au remarcat membrii celebrului „clan” Cârpaci, despre care se spune că dețin câteva sute de imobile în tot orașul!) este denunțată astăzi de fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Acuzat, el însuși, că n-a mișcat un deget în limitarea acestui fenomen care a afectat imaginea de ansamblu a arhitecturii din centrul capitalei Banatului, Ciuhandu se apără, susținând că, dimpotrivă, a încercat tot ceea ce se putea face, din perspectivă legală, la nivelul administrației locale, în acest sens.

ciuhandu„În 1996, la momentul când am devenit primar al Timișoarei, exista un număr de 35 de case construite ori reamenajate după modelul arhicunoscut de către cetățenii de etnie romă. Cu celebrele turnulețe, dar și cu alte adăugiri arhitectonice complet ilegale din perspectiva regulamentelor în construcții. La scurtă vreme după câștigarea alegerilor, am votat un regulament pentru intrarea în legalitate a acestor construcții. Am demolat ulterior un număr de opt case și un monument funerar care fuseseră construite fără autorizații. Din nefericire, nici eu ca primar și nici cei din Consiliul Local nu aveam alte variante coercitive la îndemănă. Stiu, de pildă, că inclusiv ministrul de Interne de la acea vreme, Ioan Rus, mi-a cerut să nu facem valuri în legatură cu romii, întrucât ar fi dat rău la capitolul integrării europene a României. Că, astfel, chipurile, aceștia s-ar fi victimizat în ochii europenilor. Pe de altă parte, trebuie să spun că deși noi am sesizat autoritățile statului în această privință, nici SRI și nici alte instituții abilitate în asemenea chestiuni sensibile, nu s-au implicat câtuși de puțin în afacerea caselor acaparate de romi în centrul Timișoarei”, a ținut Gheorghe Ciuhandu să facă lumină, după mai bine de 20 ani de la debutul acestei „afaceri” oneroase și care a lăsat, din nefericire, urme adânci pe chipul orașului nostru!

4 COMENTARII

  1. Domnule Ciuhandru chiar nu va este rusine sa mai si vorbiti.Cind at-i fost informat ce fac tigani cu locatari din cladirile unde au cumparat cite un apartament ,nu at-i luat nici o masura ,din contar ia-ti aparat .At-i stiut ce au facut pe strazile din centru PESCARILOR GRINITA ,ROMULUS T.VLADIMIRESCU M.VITEAZU,SI PARCUL ROZELOR SI MAI MULTE STRAZI ,TOATE ACESTEA AU FOST CUMPARATE IN TIMPUL DUMNEAVOASTRA.DACA AT-I FI VRUT SA-R FI FACUT.DAR ATI AVUT DE SISTIGAT CU TOATA FAMILIA’ASA CA CU MAI VA DISCULPATI CA NU VA CREDE NIMENI.TI STIUT CE AU FACUT PE STRADA BRASOV CU LOCATARI CARE NU AU VRUT SA LE VINDA SI NU ATI LUAT NICI O MASURA DAR VETI FI JUDECAT ODATA PENTRU TOATE MIRSAVIILE

  2. Danyela, dragă, bine că ai găsit ygrecul să-l pui la nume, dar limba română ai uitat-o… De ce nu întrebi ce a făcut Poliția? Sau de ce nu întrebi care au fost judecătorii care au luat șpagă? Și tu ai știut că Ion Iliescu a omorât oameni în 1989 și la mineriade și ce ai făcut?… Că bacalaureatu sigur nu l-ai făcut, mânca-ți-aș!…

  3. Ia uitee, eu nu am stiut mai Gogule ca Iliescu a omorat oameni la mineriade si in anul intreg 1989! Sa moara ma-ta si toata familia ta de cretini, daca nu-i asa?! Si ce legatura are asta cu tziganii lui Ciuhandu, mai derapatule?

LĂSAȚI UN MESAJ