Nervii unei asistente medicale au cedat! Pacienții tratați cu urlete în spitalele românești.

463

Asistenta medicală filmată duminică seară în timp ce se răstea la un pacient care aștepta la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea a fost provocată, dar aceasta nu reprezintă o scuză care să îi justifice reacţia şi conduita neprofesională, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor, pentru ebihoreanul.ro. Femeia, care lucra ca asistent şef de tură, a fost retrogradată în urma incidentului și nu va mai lucra în zona de triaj al pacienților, ci în cea de tratament.

„Nimic nu justifică modul în care doamna asistentă a reacţionat. Am discutat deja cu asistentul şef UPU. Dânsa era pe penultima treaptă în UPU, pe poziţia a noua, ca asistent şef de tură. Acum nu mai este şef de tură, de ieri (n.r. – de luni), şi nici nu va mai lucra în zona de triaj. A fost retrasă şi va lucra în zona de tratament”, a declarat marţi, medicul Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor, pentru E-Bihoreanul.

Şeful UPU-SMURD Bihor susține că asistenta a fost provocată de un pacient care, în mod normal, nu trebuia îngrijit în regim de urgenţă: „Pacientul faţă de care a avut o conduită neprofesională a fost adus la UPU la solicitarea familiei, medicul de pe ambulanţă cu inimă foarte largă l-a adus, deşi nu prezenta nicio urgenţă reală, este diabetic şi probabil avea nevoie de nişte analize şi nişte vitamine. Fiind în stare atât de bună, medicul şef de tură din UPU a luat decizia corectă ca persoana respectivă să aştepte, în condiţiile în care erau în aşteptare mulţi alţi pacienţi în stare mai gravă. Persoana respectivă a început să vocifereze şi, de altfel, după ce s-a contrazis cu asistenta, a şi plecat acasă. Dar, repet, doamna asistentă nu are, cu toate acestea, nicio justificare ca să vorbească aşa cu pacienţii, indiferent cum sunt ei şi indiferent dacă i s-a vorbit urât sau răstit.”

Șeful UPU-SMURD Bihor a mai afirmat că regretă incidentul: „Îmi pare rău că s-a întâmplat”.

Aceeaşi asistentă, despre care cotidianul E-Bihoreanul a aflat că se numeşte Szilagyi Orsolya, va face şi obiectul unei anchete administrative iniţiată de managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp.

O asistentă medicală de la Spitalul Județean din Oradea a fost filmată răstindu-se la un pacient, căruia i-a spus „Dacă nu vă convine, puteți pleca”. „Cum vă permiteți să vorbiți așa cu noi? Nu vă e rușine”, continuă pacientul. „Nu aveți vocabular de cadru medical.” Filmarea a fost postată de un tânăr din Oradea pe pagina sa de Facebook, însă după câteva ore a fost ștearsă.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ