Nepregătiți pentru startul Cupei, înfrângere cu 8-18 în fața băimărenilor. FOTO

353

Tripla câștigătoarea a competițiilor interne din stagiunea precedentă a început cu stângul noul sezon. SCM Timișoara Saracens a fost învinsă de marea rivală în meciul de debut la Cupei României, 8-18!

Campioana a anunțat că sacrifică meciurile din startul Cupei României pentru pregătirea dublei cu Rugby Calvisano din play-off-ul Challenge Cup. Saracens a preferat să își menajeze jucătorii cu ușoare probleme medicale cu gândul la duelurile devenite obiectiv principal.

Absența acestora plus lipsa unor meciuri de verificare s-a văzut din plin în primul joc oficial al noii stagiuni, roș-negrii au cedat destul de clar confruntarea cu marea ei rivală CSM Știința Baia Mare: 8-18. Și asta chiar pe propria arenă Dan Păltinișanu…

O primă repriză în care fiecare dintre cele două echipe a reușit să puncteze doar de la distanță dintr-o lovitură de pedeapsă. Samoa a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 11, iar Calafeteanu a refăcut egalitate la jumătatea primei reprize, minutul 22. S-a intrat la cabine cu 3-3.

Echilibrul din teren s-a rupt în minutul 57, odată cu eliminarea pentru 10 minute a lui Tangimana. Un placaj înalt văzut doar pe proba video  a fost sancționat imediat de bămăreni care au marcat primul eseu prin Bărdașu din tușa rezultată la 5 metri de terenul de țintă. Samoa a ratat transformarea și oaspeții au preluat conducerea cu 8-3.

Superioritatea numerică a oaspeților s-a văzut și patru minute mai târziu, când Știința a scos o penalitate transformată de Ratu: 3-11. Saracens a răspuns prin eseul lui Tangimana din ultimele minute, transformare ratată însă de Calafeteanu și scorul s-a strâns 8-11. Speranțele gazdelor la o revenire sau măcar la punctul bonus defensiv au fost spulberate rapid de cel de-al doilea eseu al maramureșenilor semnat de Van Herdeen plus transformarea de cuvință a lui Samoa: 8-18.

Saracens: Miltaru, Căpățână, Mariș – Popârlan, Drenceanu – Morrison, Rus, Burcea – Calafeteanu, Umaga – Moala, Kinikinilau, Sefanaia, Tangimana – Fercu. Au mai jucat Rădoi, Halalilo, Lazăr.

Pentru campioni urmează sâmbăta viitoare duelul de pe terenul lui CSM Olimpia București.

LĂSAȚI UN MESAJ