Nepăsare sau lene? Copacii puși la pământ de furtună încă zac pe domeniul public. Foto

255

A trecut mai bine de o săptămână de când asupra Timişoarei s-a abătut furtuna ce a făcut dezastru în tot oraşul. Puţine lucruri s-au mişcat în acest timp, atât din partea autorităţilor, cât şi din partea Asociaţiilor de Propietari. Şi acum, pe zonele verzi dintre blocuri, dar şi pe cele din faţa blocurilor, pot fi văzuți copaci rupţi sau scoşi din rădăcini, crengi rupte, bănci rupte şi grămezi de crengi a căror frunze s-au uscat deja. Nimeni nu s-a sinchisit să le adune.

În pozele de mai jos sunt surprinse câteva zone ale Timișoarei care au rămas încă necurățate după furtuna din 17 septembrie. Este vorba despre Calea Circumvalaţiunii, Calea Bogdăneştilor, zona Favorit.

Oamenii sunt revoltaţi de cum arată oraşul şi au vrut ei înșiși să adune mizeria lăsată de furtună, însă au fost opriţi de preşedinţii Asociaţiilor de Propietari, aceștia spunându-le că zona verde aparţine primăriei, şi cei din administrația locală trebuie să vină să făcă ordine. Oare când va dispărea o astfel de gândire înapoiată şi când ne vom gândi că trăim totuşi într-un oraş european, unde fiecare locuitor are o îndatorire faţă de locul în care trăieşte?

Oare în Germania, după cel de-Al Doilea Război Mondial, s-a făcut curăţenia doar de utilajele primăriei? NU, bineînțeles că nu. Fiecare neamţ a pus mâna pe lopată şi a ieşit în stradă. De ce? Fiindcă e neamţ, şi nu român. Şi pentru că îi pasă de oraşul în care trăieşte, unde vrea să se simtă bine, şi nu aşteaptă totul de-a gata.

LĂSAȚI UN MESAJ