Nenorocire! Patru pacienți au murit din cauza infecțiilor contactate la un spital din vestul țării

1649

Un sector din secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgență din Drobeta Turnu Severin a fost închis pentru dezinfecție, după ce 4 persoane au murit din cauza infecțiilor nosocomiale cu acinetobacter, informează Ministerul Sănătății, conform Mediafax.

Potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică din Mehedinți, toți cei 4 pacienți care au murit la Spitalul Județean de Urgență Drobeta din Turnu Severin aveau afecțiuni grave, cronice, precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

„La testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter”, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Mehedinți. Ei adaugă că „neputându-se depista sursa de infecție, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu -Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic”.

Pacienții internați în secția de Terapie Intensivă a spitalului, în momentul închiderii acesteia, au fost direcționați către unități sanitare din județele Dolj si Gorj.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.