SCM Timișoara pierde pe final la Craiova și ratează calificarea în semifinalele Ligii Naționale

82

SCM Timișoara a ratat calficarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin. Bănățenii au pierdut al cincilea meci al seriei cu SCMU Craiova, chiar în Bănie, 67-62. Oltenii vor juca în careul de ași împotriva celor de la CSU Sibiu. 

Timișorenii au început bine partida de la Craiova și Sherwood Brown a adus primele 5 puncte, după două minute de joc. Au urmat însă alte 4 în care craiovenii au revenit în joc și au făcut 10-5, pentru ca la finele primelor 10 minute, aceștia să conducă la doar 3 puncte, 16-13. Echilibrul s-a păstrat și în sfertul doi, când cele două echipe au alternat la conducere. Elevii lui Cristian Bota au punctat mai mult, (19-18 scorul „sfertului”) pentru ca pauza mare să prindă Craiova cu un avantaj de o posesie, 34-32.

Mult mai concentrați în defensivă și în mână la aruncările de la distanță, „leii” din Banat au fost la înălțime în sfertul trei, unul în care Vukosavljevic și apoi Baciu s-a achitat de sarcini sub panou, în vreme ce Brown, Randolph și Diculescu au punctat de la distanță, pentru 49-48, la intrarea în ultimele 10 minute. Minute care s-au dovedit a fi extrem de echilibrate. Gajovic i-a ținut în meci, aproape de fiecare dată când trebuia, pe olteni, asistat de Curry, iar Baciu și Pesakovic au răspuns, pe măsură, din tabăra echipei de pe Bega, astfel că s-a intrat în ultimele 4 minute, la egalitate, 56 la 56.

Același Baciu a mai adus două puncte pentru timișoreni, anulate însă de Boone și Gajovic – cu două „libere”. La celălalt panou, Vukosavljevic nu l-a putut putut copia și a ratat din aceeași ipostază, iar Troupe a înscris pe contră, de la distanță, pentru 63-58, cu un minut rămas din joc! Stojadinovic a adus Timișoara la 3 puncte în spate, pentru ca Pesakovic să marcheze, imediat, din alte două „libere”, 63-62, pentru un final pe muchie de cuțit. Koreniuk a refăcut diferența de trei, după două aruncări libere, iar după ultimul time-out al lui Cristian Bota, Sherwood Brown a ratat de la distanță, iar Gajovic (MVP-ul întâlnirii, cu 18 puncte și 9 recuperări) a închis meciul, 67-62, pentru o semifinală cu CSU Sibiu.

Brandon Randolph, cu 14 puncte, și Sherwood Brown, cu 12, au fost principalii marcatori ai Timișoarei. În cealaltă semifinală vor evolua U BT Cluj-Napoca și CSM Oradea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ