Nebunie. Bărbat infectat cu TBC și HIV umblă nestingherit prin Timișoara și instituțiile statului dorm de-a-n boulea!…

2296

Citesc, luni, un comunicat de presă de la Poliția Locală din Timișoara.

Polițiștii locali au depistat, duminică, în jurul orei 12, în stația RATT din Piața 700, un bărbat dat în urmărire locală.
Cel în cauză se numește A. C., în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în comuna Banloc, județul Timiș.
Acesta fusese dat în urmărire deoarece a plecat fără aprobare din Spitalul Victor Babeș, secția Boli Infecțioase, unde era internat și se afla sub tratament.
Bărbatul, a cărui dispariție a fost anunțată de personalul medical al spitalului, este bolnav, fiind infectat cu TBC și HIV și reprezintă un real pericol pentru cetățenii cu care intră în contact. Polițiștii locali l-au predat pe bărbat polițiștilor de la Secția 1, care l-au condus ulterior la unitatea medicală de unde a dispărut.

Îl recitesc. Parcă ceva lipsește din filmul ăsta.
Mă concentrez și mai citesc o dată: bărbatul reprezintă un real pericol pentru cetățenii cu care intră în contact.
Mă reconcentrez: bărbatul, a cărui dispariție a fost anunțată de personalul medical al spitalului…

Răsfoiesc puțin presa timișoreană.
Nici o informație despre bărbatul infectat cu TBC și HIV și despre dispariția lui de la Spitalul Victor Babeș, unde – se pare – a plecat de sâmbătă.
S-a aflat de bărbatul infectat cu TBC și HIV abia după ce a fost prins de polițiștii locali!…

Așadar, Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș și Spitalul Victor Babeș au uitat sau au omis să-i informeze pe cetățenii din Timișoara de existența unui ”real pericol pentru cetățenii cu care intră în contact”…

Morala istorisirii este evidentă.
Instituțiile statului au ajuns, în ignoranța generalizată a bugetarilor (și nu numai) din România, un… real pericol pentru cetățenii cu care intră în contact.
Data viitoare, când vă duceți la piață sau vă plimbați prin centrul Timișoarei, gândiți-vă că un individ infectat cu nu știu ce virus este undeva foarte aproape. Și vă abordează sau chiar vă vătămează.
Și, deși instituțiile statului – care trăiesc din munca celor care plătesc taxe și impozite – au știut că un astfel de pericol rătăcește pe străzile orașului, dar n-au avut chef să informeze publicul în slujba căruia se află…

4 COMENTARII

  1. iarasi aceelasi stil „pseudojurnalistic”;
    da vreti sa ii informeze ca sa produca panica in randul unor persoane cu pregatire si cultura medicala indoielnica ca sa iasa tam-tam-ul si mai mare si sa aveti ce scrie…
    TBC nu se ia trecand pe langa cineva pe starada, „en pasant” si oricum se trateaza cu succes, iar HIV este un virus care e foarte greu transmisibil (inclusiv daca sta in aer liber fara sa gaseasca mediu gazda propice in max 10 minute sunt sanse >90% sa crape)

    deci de fapt nu a fost nici un pericol; sa zicem ca nu fugea; daca era un cetatean care fie este sub tratament si chiar mai simplu era exact acelasi individ, cu o zi inainte sa fie diagnosticat, adica inainte chiar sa se prezinte la medic… pe cine mai scoteati vinovat atunci???

  2. Abordare naiva si copilareasca, subiecte fortate sa apara de senzatie, lipsa crasa de informare, nivel scazut de inteligenta, exprimare greoaie si cu aer de mahala, nici o sursa citata, toate adunate intr-o colectie de scribalituri cel putin imbecile. Textul asta parca e copiat din jurnalul de la capul patului lui victor dogaru, „nebunie”, „de-a-nboulea”, reflectii personale caraghioase menite sa dea textului un iz de editorial cand in fapt e orice numai editorial nu, dar bietul victor e clueless. Angajati oameni care stiu sa scrie si sa faca jurnalism. Va faceti de rusine!

  3. Așa e, gură bogată și anonimă, data viitoare du-te cu copiii și plimbă-te, poate se nimerește vreun virusat en pasant care să-ți pupe buzele alea inteligente….

LĂSAȚI UN MESAJ