Neamțu-i neamț! A găsit niște bani pe o stradă din Timișoara și i-a dus la Poliție

817

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Piața Unirii – str. A.Pacha au fost abordați zilele acestea de un cetățean cu domiciliul în Germania care a găsit în Piața 700 suma de 105 lei și un cupon de alocație minor în valoare de 84 de lei.

Polițiștii locali au preluat banii și cuponul și, în baza adresei înscrise pe acesta din urmă, au identificat posesorul acestora și le-au predat în cursul zilei de ieri.

Tot ieri, polițiștii locali au preluat de la o persoană un portofel care conținea mai multe documente și o sumă de bani găsite pe jos, pe Aleea FC Ripensia în apropiere de intersecția cu str. 1 Decembrie 1918, ce aparțin unui cetățean pe nume Crețu Sorin Tiberiu.

Cel în cauză a fost căutat la domiciliul din documentele găsite, dar s-a constatat că nu mai locuiește la adresa respectivă, motiv pentru care cei care îl cunosc îl pot îndruma să-și recupereze documentele de la Direcția Poliția Locală Timișoara.

3 COMENTARII

 1. De unde atata neamt?! Este doar un cetatean cu domiciliul in Germania, nu este neamt, poate sa fie un finlandez, sau un roman (la fel ca al doilea gasitor de portofele), sau chiar cetateanul Ionelas Carpaci (nici nu ar fi de mirare, suma de 105 RON este o nimica toata pentru Regele Banatului, si-ar putea permite un moment de onestitate). Nemtii au fost cei mai mari hoti ai Europei, au procedat la o hotie organizata si sistematica in epoca nazista: asa numita „Nazy plunder” („the organized looting of European countries during the time of the Third Reich”). Nici pana in ziua de astaziu nu au fost recuperate toate operele de arta furate de germani, sute si sute de capodopere (printre care aprox. 450 de picturi) au ramas ratacite aiurea.

  • Nu puteti decat sa va leganati inainte pe balada ca „romanii n-au cucerit pe nimeni”, de parca ar fi motiv de mandrie. Toate neamurile mari, care au avut imperii, au alt tonus mental; la noi s-a facut un efort similar, de trebuie sa te duci 2000 de ani inapoi pana la cel mai recent imperiu din zona. Ma rog, dupa istoria oficiala; banatenii si ardelenii sunt mandrii de mostenirea austro-ungara, in timp ce muntenii o neaga din rasputeri pe cea otomana (razboilui de independenta se numeste asa dintr-o gafa birocratica). In WW2 germanii au fost organizati, metodici si… mediatizati. Nu cred ca poate demonstra cineva ca au jefuit mai mult decat englezii in toata lumea, spaniolii in America de Sud, olandezii in Indonezia, turcii si francezii (lui Napoleon) pe unde au umblat, pana si prapaditii de belgieni prin Congo. Intre timp germanii s-au mai schimbat. si daca umbli prin Europa sau prin lume nu ca german esti vazut prost pentru jafurile din perioada nazista, ci ca roman pentru gainariile contemporane.

   • ????
    Ce legatura are divagatia asta despre „imperii, romanii care n-au cucerit pe nimeni s.a.” cu cetateanul acela care a predat portofelul gasit si care, intamplator, are domiciliul in Germania (fara a fi german), respectiv cu hotia sistematica (si neintrecuta) la care s-au dedat nemtii in Europa???
    Nici noi, romanii, nu suntem usa de biserica, avem si noi momentele noastre urate – de exemplu, „istoria oficiala” nu prea vorbeste despre cum am navalit peste bulgari. Este prima data, insa, cand aud de „mandria ardeleanului fata de mostenirea austro-ungara”. De unde ati mai scos-o si pe asta?! Pentru ca eu stiu altceva (si am siguranta omului care a trait si vazut!). Prin Banat mai gasesti cativa (doar cativa!) prostovani (ce isi neaga mediocritatea evidenta si incearca sa-si croiasca un pedigree fals) care sa se „mandreasca” cu asa ceva, dar ardelenii nu-si pierd, in niciun caz, vremea cu asemenea prostii, dimpotriva: in general, ardeleanul (roman) este alergic la ungur si la mostenirile lui. In Ardeal am dat acum cativa ani peste unul care avea o asemenea „mandrie” (si o etala pe blog), dar – surpriza! – era un banatean din Lugoj care s-a stabilit la Cluj dupa absolvirea facultatii. Nici nu se putea altfel…
    Da, au furat si britanicii, si spaniolii, si olandezii, si belgienii (ce au facut in Africa…), si rusii (de ce sa-i uitam tocmai pe astia?!), dar, raportat la marimea populatiilor furate si la perioada (indelungata) in care au „operat”, stau mult sub nivelul hotiei nemtesti ce s-a desfasurat pe parcursul a numai cativa ani. Britanicii si spaniolii au avut imperii la nivel global, in schimb nemtii au demonstrat cu brio cat de prost le este neamul pe micul continent european si intr-un timp foarte scurt, o secunda la scara istoriei. Asta da neam prost! Cu o asemenea „eficienta” la furat nici nu vreau sa ma gandesc la ce performante ar fi ajuns nemtii daca ar fi avut un imperiu vast si pe termen indelungat cum au avut englezii… Dupa razboi, nemtii au declansat o sustinuta propaganda de „spalare a imaginii”, o vedem/auzim si astazi, este la fel de activa, au „trompete” peste tot (dintre localnici), inclusiv in Romania (mai ales in Banat), dar cine-i prost sa creada propaganda nemteasca si imaginea lor cosmetizata?! Luam in seama „faptele” nemtilor, nu-i asa? Si „fapte” de-ale lor, putem spune, avem pentru milenii de acum inainte…
    Apropo de „tonusul mental al neamurilor mari”, iata o lista interesanta de „imperialisti”: spanioli, britanici, olandezi, belgieni, rusi. In cazul lor, „tonusul mental” difera astazi atat de mult incat va spulbera „teoria”. Ramane, asadar, valabil tot argumentul acela care pune in balanta „neamul prost”.

LĂSAȚI UN MESAJ