Ne așteptăm la temperaturi EXTREME! Cum va fi vremea în această vară?

2047
canicula

România ar urma să fie lovită de multiple valuri de căldură și temperaturi extreme, potrivit prognozei pentru această vară, în vreme ce furtuni puternice vor scădea temperaturile din Franța, Germania și Polonia, transmit meteorologii AccuWeather.

De asemenea, valuri de căldură succesive vor reprezenta o mare problemă pentru țările din sudul și estul Europei.

Aceste valuri de căldură periculoase sunt așteptate în lunile iulie și august, iar mediile de peste 32 de grade Celsius vor deveni comune în Italia și Balcani. O perioadă de caniculă ar putea să se întindă timp de șapte zile consecutive.

De asemenea, vremea caldă și uscată va crea condiții ideale pentru instalarea secetei în Ucraina, Republica Moldova și România. Condițiile de secetă ar putea să se prelungească în toamnă, iar impactul ar putea să fie unul puternic asupra agriculturii. Între timp, britanicii și irlandezi vor avea parte de o vară extrem de scurtă, iar furtunile vor cuprinde țări precum Franța, Germania, Polonia și Cehia.

”În timpul celor mai intense valuri de căldură, am putea să înregistrăm noi temperaturi record”, a declarat expertul meteorolog Alan Reppert de la AccuWeather. De asemenea, printre cele mai expuse țări la caniculă se numără Macedonia, Bulgaria, Ungaria și România. ”Smogul și calitatea proastă a aerului vor reprezenta alte probleme pentru aceste regiuni”, a completat meteorologul Tyler Roys.

Țările est-europene se vor confrunta și cu o lipsă de precipitații, care va crește riscul instalării condițiilor de secetă, deși regiunea a primit precipitații peste media normală în perioada ianuarie-aprilie. Culturile vor avea de suferit în toate țările balcanice din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor extreme din această vară.

În schimb, furtuni puternice sunt așteptate din Franța și până în Polonia. Aceste țări vor avea parte de o vară ceva mai răcoroasă și moderată, cu ploi și furtuni. Însă, meteorologii avertizează că sunt așteptate și furtuni periculoase, care ar putea să aducă grindină și să formeze tornade.

”Aceste furtuni puternice sunt așteptate în special după-amiaza și seara”, a precizat Roys. De asemenea, furtunile ar putea să provoace daune în special în jumătatea sudică a Germaniei, precum și în vestul Cehiei și Poloniei. Printre orașele care ar putea să fie afectate de asemenea furtuni se numără Munchen, Berlin, Praga și Wroclaw.

Frecvența ploilor ar putea să crească riscul de inundații în Franța, Elveția și Germania.

Însă, o caniculă de scurtă durată ar putea să se instaleze în a doua jumătate a verii în vestul și centrul Europei.

Peninsula Iberică ar putea să se pregătească pentru o nouă vară uscată și călduroasă, care va crește riscul de incendii de vegetație în Spania și Portugalia.

Marea Britanie va avea o vară lipsită de extreme, cu temperaturi în limitele normale și perioade lungi de precipitații.

LĂSAȚI UN MESAJ