Natura renaște în septembrie! Au înflorit cireșii, merii și castanii în Banat! Video

88

Cireşii, vişinii, merii şi castanii din Banatul Montan, par că au luat-o razna şi nu mai ţin cont de vreme sau anotimpuri. În alţi ani au înflorit salcâmii şi şocul, acum, prinşi de emoţiile toamnei ce se apropie, pomii fructiferi şi castanii, şi-au găsit un mod mai aparte de a atrage privirile şi admiraţia celor din jur. Ba mai mult, hortensiile – flori de primăvară, au îmbobocit şi înfloresc din nou.

Aşa că, în mijloc de septembrie, pomii fructiferi de prin livezile Lăpușnicului şi castanii din faţa blocurilor din Resita si de pe alei, s-au umplut de flori. Doar că alături de flori, au apărut un al doilea rând de frunze, fructe mici de castane, muguri pentru al treilea rând de flori şi toate acestea pe lângă castanele coapte şi frunzele uscate- semn de toamnă adevărată.

Dar cum toate acestea se pot întâlni de-o dată, cu toate că fiecare aparţine unui alt anotimp, acest fapt nu i-a lăsat pe localnici cu gura căscată um ar crede unii. Unii oameni spun că nu mai înţeleg nimic. Când a venit vara, când a fost primăvara. În afara datelor calendaristice, nimic nu mai este sigur. După vremea de afară nu te mai poţi lua.

Mulţi nici nu se mai miră şi spun că s-au obişnuit deja cu acest fapt ce se repetă tot la doi- trei ani. Părerile sunt împărţite, unii sunt siguri că va fi o toamnă lungă. Alţii dimpotrivă, ştiu din bătrâni că va urma o iarnă grea cu multă zăpadă. Tot ei spun, că acest fenomen ciudat, este o reacție biologică a faptului că în vara acestui an, vreme a fost extrem de capricioasă, cu zile prelungite de ploi, vijelii și căderi de grindină.

Citeste continuarea pe infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ