My French Film Festival, un festival online de film francez, va fi disponibil timp de o lună, începând de mâine

93

My French Film Festival, aflat la a doua ediţie în România, va fi disponibil gratuit pe platforma Orange TV Go, în perioada 18 ianuarie – 18 februarie, şi propune spre vizionare 23 de pelicule, dintre care zece lungmetraje şi tot atâtea scurtmetraje se află în competiţie.

Filmele celei de-a şasea ediţii a My French Film Festival vor fi disponibile prin platforma online myfrenchfilmfestival.com. În România, producţiile din cadrul festivalului sunt subtitrate şi accesibile gratuit pe site-ul tvgo.orange.ro sau în aplicaţia Orange TV Go, traficul de date fiind taxat în funcţie de serviciul de internet folosit.

Anul acesta, juriul va fi alcătuit din cinci regizori de renume internaţional şi va fi prezidat în exclusivitate de un regizor străin, a cărui operă a generat un interes deosebit în lume. Membrii juriului se vor reuni la Paris şi vor fi prezenţi pe toată durata evenimentului, informează Institutul Francez din Bucureşti.

Vor fi acordate premiul pentru regie Chopard, premiul publicului Lacoste – utilizatorii de Internet din întreaga lume pot vota pentru filmul lor preferat pe platforma online a festivalului, şi premiul presei internaţionale – juriul, compus din jurnalişti care colaborează cu principalele ziare străine, va desemna filmul câştigător.

MyFrenchFilmFestival este organizat de Unifrance cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii şi al Comunicaţiilor francez, Ministerului Afacerilor Externe şi Europene francez.

LĂSAȚI UN MESAJ