Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde între festival culinar și roadele toamnei – Foto+Video

432

Muzeul Satului Bănățean a fost, timp de trei zile, între 27 și 29 octombrie a.c., atât gazdă cât şi organizator al Festivalului Culinar Multietnic! Asta deși toată lumea aștepta roadele toamnei, așa cum se întâmpla în fiecare an. Cei care ai ales Muzeul Satului în detrimentul Festivalului Vinului, n-au avut ce pierde. S-au putut delecta cu specialități culinare bănățene, nemțești, sârbești și ungurești, ăe lângă produsele specifice românești.

Roadele toamnei 22

„Festivalul Culinar Multietnic, este parte din strategia Muzeului Satului, nu constituie o noutate totală, însă încercăm să prezentăm valorile naţionale bănăţene, publicului, iar acest public va regăsi în acest eveniment tot ceea ce a apreciat şi până în prezent. Sunt prezente etniile principale din Banat, maghiarii, germanii şi sârbii, însă cu trecerea timpului vom coopta toate cele 17 grupuri etnice din Banat. Având în vedere că este un eveniment cu caracter public, am contactat specialişti profesionişti pentru pregătirea specialităţilor culinare„ crede Andrei Milin, muzeograf şi organizator.

Participanţii au fost din județele Timiş, Arad şi Caraş Severin. De la tarabe nu au lipsit cârnații, zacuștile, țuicile și caltaboșii, şi de ce nu un guyaș, paprikaș, rotisor, vin, sau o miere, halva, brânzeturi, legume, murături, langoși, salam de mistreț, de cal, pâine de Pecica, plăcinte, halva, bere și chiar și produse necomestibile.  Nu a lipsit nici muzica și voua bună.

În ultima zi a festivalului, atât cei care au participat cu produse, cât şi vizitatorii au fost panicați, după modelul Firea-București, că până la ora 16,00 trebuiau să părăsescă zona. Cauza, codul galben şi portocaliu de ploi, ninsori şi vijelii anunțat de meteorologi și de Primăria Timișoara, care s-a dovedit până la urmă… apă de ploaie.

LĂSAȚI UN MESAJ