Musta: Trebuie să facem un apel la solidaritate, altfel vom vedea drame familiale şi sociale

  79

  Ţara noastră înregistrează un număr record de noi cazuri de infectare cu coronavirus, respectiv 555 de persoane depistate pozitiv, conform Grupului de Comunicare Strategică.
  Creşterea spectaculoasă de la o zi la alta a numărului de bolnavi este cauzată de faptul că lumea nu mai doreşte să respecte regulile de prevenţie.

  Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara face apel la solidaritate pentru a evita dramele sociale.

  „Această creştere se datorează faptului ca lumea nu mai recunoaşte pandemia şi nu mai doreşte să respecte regulile de prevenţie. Acele trei reguli de aur: putareaa măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini şi o igienă cât mai bună a tegumentelor. Eu cred că trebuie să facem un apel la responsabilitatea fiecăruia şi la solidaritate. Numai aşa putem ţine sub control pandemia. Altfel, vom asista la o escaladare a numărului de cazuri, depăşirea capacităţii spitalelor şi a secţiilor de terapie intensivă şi vom vedea drame personale, drame familiale şi, sper că nu, şi drame sociale”, spune medicul Virgil Musta.

  În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara sunt internaţi 24 de pacienţi din care doi sunt la terapie intensivă şi alţi doi în secţia de suspecţi.

  În ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş a fost depistate 8 noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

  LĂSAȚI UN MESAJ