Mulțumim Poli! Alb-violeții s-au oprit în semifinale, 0-2 cu Dinamo

300

Politehnica Timișoara s-a oprit în semifinalele Ligii Naționale după ce a pierdut și meciul doi în compania lui Dinamo București, 28-32. Pentru bănățeni, care vor evolua în finala mică a campionatului, simpla calificare în penultimul act reprezintă un rezultat uimitor.

Handbaliștii timișoreni au pierdut duelul din semifinale dar nu s-au predat în fața lui Dinamo. Elevii lui Pero Milosevic s-au luptat cu toate forțele pentru a egala situația la general, însă în cele din urmă absențele bănățenilor au înclinat balanța. Împinși de la spate de un public nebun, studenții au rezistat 45 de minute în fața formației cu cel mai mare buget din campionat. Apoi banca mai lungă și mai valoroasă a lui Dinamo a făcut diferența.

Poli s-a prezentat la acest meci cu o echipă înjumătățită. Chikovani și Timofte erau în continuare suspendați, iar Pejovic și Păiuș sunt accidentați, iar fără cei 4 oameni de bază soluțiile au fost extrem de puține pentru staff-ul tehnic. Chiar și așa Poli s-a ținut scai de Dinamo și chiar a preluat conducerea din minutul 20: 10-9.

Ajutați de paradele extraordinare ale lui Daskaloski, jucătorii timișoreni au rămas în frunte și au intrat la cabine cu 14-12 după golul lui Fenici picat în ultimele secunde. Gazdele au rămas în frunte și după pauză însă fiecare atac devenea tot mai greu de încheiat. Cu 3 aruncări de 7 metri ratate, Poli a cedat inițiativa oaspeților din minutul 47, 23-24. Meciul s-a rupt în ultimele 6 minute odată cu superioritatea numerică a lui Dinamo în care Poli a încasat 3 goluri.

Scor final 28-32 însă 2.000 de spectatori i-au aplaudat minute în șir pe luptătorii lui Poli. Studenții așteaptă deznodământul semifinalei dintre CSM București și Potaissa Turda, scor 1-1, pentru a-și afla adversarul din finala mică. Miza o reprezintă medaliile de bronz dar și accederea în cupele europene

Poli: Fenici 8 goluri, Grigoraș 8 goluri, Lasica 3 goluri, Santeiu 3 goluri, Neamțu 2 goluri, Ștefan 2 goluri, Halcă 1 gol, Șimicu 1 gol.

Dinamo: Ragot 6 goluri, Șandru 6 goluri, Vrankovic 4 goluri, Diaw 3 goluri, Asoltanei 3 goluri, Mironescu 3 goluri, Savenco 3 goluri, Mousavi 3 goluri, Zulfic 1 gol.

LĂSAȚI UN MESAJ