Motoare turate în Piața Operei din Timișoara. O limuzină cu care s-a plimbat Regina Angliei, printre atracțiile Retroparadei Primăverii FOTO-VIDEO

1521
limuzina regina angliei

Din nou parfum de epocă în centrul Timișoarei. Aproape 40 de mașini de epocă au atras privirile trecătorilor care s-au plimbat, între orele 10.00 și 13.00, prin Piața Operei. Retromobil Club România a organizat o nouă ediție a acțiunii „Retroparada Primăverii”, motiv pentru care proprietari de vehicule istorice din România și Ungaria au venit în capitala Banatului pentru a-și prezenta „bijuteriile”.

Potrivit organizatorilor evenimentului, cea mai scumpă mașină expusă în centrul Timișoarei astăzi a fost o limuzină cu care s-a plimbat chiar și Regina Angliei. Este vorba de Daimler DS420, fabricat în anul 1977, care este deținut de un timișorean pasionat de mașinile englezești. Acesta a cumpărat modelul cu totul special, unic în România, chiar de la Palatul Buckingham cu 85.000 de euro.

Limuzina a aparținut primarului din Norwich, cu care s-a plimbat și Regina Angliei, sunt fotografii care demonstrează acest lucru. L-am adus anul trecut din Anglia, pentru mine, valoarea mașinii este enormă. În total, am patru mașini de epocă englezești, plus o motocicletă din anul 1952„, a explicat Aldo Rossi.

masina de epoca

Timișorenii au admirat și vechi Dacii, trabanturi, un Bentley asemănător celui al Cruelei de Ville, o mulțime de mașini decapotabile, preferate mai ales de viitorii miri, dar și un Autounion fabricat în anul 1938, cea mai veche mașină expusă la Retroparada Primăverii.

Nu a lipsit de la eveniment city-managerul Timișoarei, Sorin Drăgoi, care deține un Fiat Balilla, fabricat în anul 1939. De la ora 13.00, mașinile de epocă au plecat în paradă pe străzile Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ