Mircea Lucescu îşi negociază în secret plecarea de la Şahtior la Fenerbahce

217

Mircea Lucescu a reuşit să se califice cu formaţia ucraineană Şahtior Doneţk în semifinalele Ligii Europa, dar se pare că antrenorul român negociază cu echipa turcă Fenerbahce Istanbul, notează site-ul de specialitate fotomac.com.

Turcii scriu că indiferent de modul în care se va termina campania europeană pentru Şahtior, Mircea Lucescu va pleca la finalul sezonului. Şahtior Doneţk va juca împotriva spaniolilor de la FC Sevilla pentru un loc în ultimul act al Ligii Europa.

Presa din Turcia scrie că Fenerbahce negociază în secret cu antrenorul român, iar acesta va prelua echipa din sezonul următor. Potrivit jurnaliştilor turci, conducerea lui Fener este nemulţumită de modul în care actualul antrenor, Vitor Pereira, a gestionat această stagiune. Cu 6 etape înainte de finalul campionatului în Turcia, Fenerbahce se află pe locul 2, la 5 puncte în spatele liderului Beşiktaş.

Mircea Lucescu, în vârstă de 70 de ani, a dat de înteles în trecut că ar dori să plece de la Şahtior, din cauza situaţiei politice tensionate din regiune. Şahtior Doneţk este nevoită să se antreneze şi să joace partidele considerate pe teren propriu la Lvov, întrucât arena din Doneţk a fost afectată de confruntările militare din estul Ucrainei. Încă din 2014, de la izbucnirea conflictului cu rebelii pro-rusi din regiunea Donetk. Donbass Arena, stadionul de cinci stele în care patronul Rinat Ahmetov a investit 200 de milioane de euro, a fost bombardat de mai multe ori.

Lucescu a mai antrenat în Turcia, pe Galatasaray şi Beşiktaş.

LĂSAȚI UN MESAJ