Moș Craciun și-a „parcat” renii la Spitalul Județean din Timișoara, unde a golit un sac Video

171

Tare mult mai are de lucru Moșul cu barbă albă ce vine tocmai din Laponia. Umblă de ici-colo ca un hăbăuc, de nu mai știe de el, peste tot pe unde este invitat. Ar vrea să viziteze toți copiii și să le aducă bucurii și cadouri cât mai frumoase. Din toată vânzoleala asta se mai întâmplă și încurcături. În unele locuri ajunge de mai multe ori. Important este să nu rateze nici un loc cu copii. Cadouri sunt berechet, copii la fel. O singură condiție importantă pune bătrânul – ca toți cei mici să fie cuminți și să asculte de părinți. Doar foarte puține excepții se admit.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost mare vânzoleală și larmă de prichindei. Foarte îmbujorați și extrem de emoționați au venit la întâlnirea cu bătrânul cu sac imens. Mai mult interesați erau de sac! Au venit împreună cu părinți ori bunici cam 200 de „cuminți”. Au mai participat și asistentele, medicii sau brancardierii ce nu erau solicitați la vreo urgență.

Toți cei mici ai angajaților spitalului au fost invitați la întâlnire. La început au pornit un mic spectacol cu multe colinzi, poezii, cântecele, care cum s-a pregătit.

Dar senzația zilei a fost venirea lui Moș Crăciun ce probabil că a parcat renii și sania pe acoperiș. Ori poate pe heliportul înzăpezit?

Toți s-au bucurat și au promis că vor face exces de cumințenie în următoarele zile, dar majoritatea nu cred că îi va tine până la anul.

„…a devenit o traditie ca, la sfârșit de an, cu câteva zile înainte de Crăciun să organizam această întâlnire. Mai multe grupuri de colindători vin și colindă copiilor și angajaților spitalului. Eu cred că este important că reușim ca în preajma sărbătorilor să facem o bucurie copiilor și să ducem mai departe tradiția poporului român… Am ținut neaparat ca și anul acesta să le putem oferi această bucurie și să le oferim un cadou de Crăciun”, a explicat evenimentul, „moșul” Marius Craina, directorul spitalului județean.

LĂSAȚI UN MESAJ