„Moș Crăciun” Cioloș deschide robinetul cu bani spre Timișoara

78

Sistemul medical timișorean va primi, la începutul anului viitor, primii bani importanți de la noul guvern de tehnocrați.

Astfel, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, în prima parte a anului 2016 de la guvern vor veni 40 de milioane de lei pentru demararea lucrărilor de construire a noului Institut Oncologic, care se va ridica, practic, pe scheletul vechiului spital municipal de pe Calea Torontalului. Acesta a fost început în anul 1993 și abandonat doi ani mai tarziu de autoritățile centrale de la acea vreme, deși s-au investit în respectivul stabiliment peste 10 milioane de dolari. Apropo de această risipă enormă de bani publici, n-ar strica deloc, ba dimpotrivă ar fi un gest de salutat, ca Direcția Națională Anticorupție să ia la puricat dosarul acestui spital abandonat, dosar la care unii dintre foștii miniștri ai sănătății, inclusiv un timișorean, dar si lideri politici locali și centrali au „pus umărul” la greu în sifonarea banilor publici în diverse buzunare private.

În afara celor 40 de milioane de lei alocați construirii Institutului Oncologic, Ministerul Sănătății a decis să aloce, începând din luna Ianuarie 2016, încă 11 milioane de lei pentru construirea unei noi maternități la Timișoara. Este vorba de un proiect in valoare totală de 11 milioane de euro, la care s-a asociat în calitate de partener și Consiliul Județean Timiș.

După ani de secetă în ceea ce privește investițiile publice dinspre București spre Timișoara și județul Timiș, mai ales în mandatul lui Victor Ponta, dar nu numai, iată ca noul cabinet de tehnocrați pare ceva mai generos cu Banatul și cu locuitorii săi. Nu de alta, dar la câți bani pleacă dinspre Timișoara și județul Timiș către bugetul central, un asemenea gest ar trebui să se numească simplu: normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ