Moș Crăciun a rămas fără fân pentru reni și trece la benzină și cauciucuri

364

Asociația ,,Timișoara Bikers” este o organizație non-profit care s-a născut din necesitatea de a promova motociclismul, sprijinirea școlilor de șoferi și piloți auto/moto și participă activ la conștientizarea și educarea participanților în trafic prin acțiunile întreprinse.

Asociația Timișoara Bikers se dedică îmbunătățirii condițiilor de viață ale copiilor care fac parte din familiile sărace, prin oferirea de sprijin moral, financiar și educațional. Prin accesul la educație, Asociația Timișoara Bikers se străduiește să le ofere copiilor posibilitatea de a dobândi competențele și abilitățile care să le permită să muncească pentru a găsi o cale de ieșire din sărăcie, contribuind la asigurarea rechizitelor şcolare şi a materialelor didactice, a alimentelor și articolelor vestimentare necesare unui trai decent.

Misiunea asociației este de a-i ajuta pe copiii din mediile defavorizate să se dezvolte armonios și să se integreze în societate. Totodată, în viitorul apropiat, se va derula o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea cu aparate medicale pentru copiii bolnavi de cancer.

Asociația ,,Timișoara Bikers” este deschisă oricărei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativă care vine din partea persoanelor fizice și companiilor interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială dedicate copiilor prin acordarea de sprijin financiar, ce poate fi punctul de start pentru demararea unor inițiative pentru ajutorarea copiilor.

Asociația a făcut și face în continuare donații materiale și donații bănești, după posibilități, la Spitalul de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu (frigidere, congelator), haine și mobilă familiilor aflate în dificultate, donații bănești unui timișorean rănit în ,,Clubul Colectiv” din București, donații materiale la Federația Română Caritas etc. În fiecare an, în preajma sărbătorilor, membrii asociației organizează acțiunea ,,Moș Crăciun vine pe motociclete” (decembrie 2007, decembrie 2008, decembrie 2009, decembrie 2010, decembrie 2015). Prin această acțiune, membrii asociației, îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, au dus cadouri copiiilor nevoiași, copiilor internați la ,,Spitalul de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu” și copiilor din Centru de plasament nr. 1, centrele de plasament din Recaș și Găvojdia, făcându-le astfel o bucurie.

Membrii asociației au participat și participă la numeroase activități organizate în orașul de pe Bega:

-Organizează campanii de promovare a sănătății în școli (educație pentru sănătate, antidrog etc)
-Organizează campanii de promovare a educației rutiere pentru a reduce numărul accidentelor de circulație, în care sunt implicați, ca pietoni, elevii din școli. Este necesară conștientizarea de către elevi a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Asociația ,,Timișoara Bikers” a prezentat și pliante în școli.
-Organizează Campania antiaccidente ,,Atenție la motocicliști”
-Membrii Timișoara Bikers au participat la punerea în scenă în anul 2008 a spectacolului ,,Carmina Burana” pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara. Concertul a fost susținut de Orchestra Filarmonicii din Timișoara sub bagheta dirijorului Remus Georgescu.
-Au fost deasemenea implicați în promovarea concertului ,,Parada Phoenix” din februarie 2009, o avanpremieră la concertul ,,Back to the future” susținut de legendara formație Phoenix.

Lista evenimentelor la care au participat motocicliștii poate continua la nesfârșit.
Poate că ar mai fi de menționat că Asociația Timișoara Bikers promovează orașul Timișoara în alte orașe din țară și străinătatem (Serbia, Ungaria, Croația), prin colaborarea cu alte cluburi și organizții.

De asemenea membrii Asociației Timișoara Bikers au contribuit la refacerea casei de locuit a unei familii (mama și copilul bolnav de autism) din Stanciova, județul Timiș. Stăteau în condiții precare, respectiv casa avea geamurile sparte, ușa degradată, calcanul casei aproape nu exista, anexa era deplorabilă, coșul de fum înfundat, unica soba din casă nu funcționa și multe altele. Membrii asociației, prin forțele proprii au renovat casa, au arat grădina, s-au interesat de soarta copilului la școala ajutătoare pe care o frecventează, au dus alimente, o sobă nouă, geamuri noi, ușa nouă, haine pentru familie și alte bunuri de care aveau nevoie. Acest proiect inițiat de Timișoara Bikers, va fi dus mai departe prin implicarea membrilor și pe viitor, respectiv cumpărarea de păsări și animale, furaje pentru ele, verificarea frecvenței școlare a copilului.

Asociația are ca scop sprijinirea și dezvoltarea de proiecte culturale și sociale în folosul comunității. În acest scop primește în condițiile legii și în scop caritabil donații, contribuții, bunuri, de la orice persoană fizică sau juridică.

Ca în fiecare iarnă, și în acest decembrie vor tura renii-putere pe două roți și vor zbura pe un traseu ce va cuprinde următoarele puncte de oprire:

Vineri, 16 decembrie:

-De la ora 10 la Liceul teoretic „IRIS” Timișoara (școala specială de ambliopi). Aici vor scoate din desagă 5 mingi profesionale de fotbal, 2 tablete, cadouri pentru 20 copii cu rezultate bune la învățatură și pe plan sportiv.
-La ora 12 vor ajunge la Spitalul Clinic de Urgență „Louis Turcanu” cu 2 frigidere, 2 televizoare, 2 suporți de televizoar și bunuri necesare utilării a două saloane de copii.
-La ora 15 aterizează la asociația „Club Sportiv Fotbal” de pe strada Metanoia (copiii străzii) cu 5 mingi profesionale și 20 pachete pentru copii.

Sâmbătă, 17 decembrie, vor urma acțiuni în satele timișene:

ora 9, ajutoare materiale constând în haine și jucării la familii nevoiașe din 17 locuri diferite (Stanciova, Herneacova, Bazoș, Peciu Nou, Cerna, Giarmata, Recaș)

Miercuri, 21 decembrie:

-Ora 13 Federația Română Caritas, cu îmbrăcăminte, jucării și 17 pachete cu dulciuri.
-Ora 15 la Fundația Română Speranța vor ajunge 70 pachete cu dulciuri pentru frații copiilor cu dizabilități intelectuale.

LĂSAȚI UN MESAJ