Monumentul Revoluției | Nici 1.000 de euro donații. E nevoie de 450.000

39

Primarul Nicolae Robu, a declara că suma donată în ultima săptămână pentru realizarea în centrul oraşului a Monumentului Revoluţiei, estimată la circa 450.000 de euro, este prea mică şi a lansat un nou apel la cetăţeni şi la firme, să facă donaţii, minimum acceptat fiind de 25 de lei de persoană.

„Sunt 27 de donatori într-o săptămână şi s-au adunat 3.885 de lei. O persoană a dat în nume propriu 1.000 de lei. Fac apel la timişorenii de aici şi de pretutindeni şi la netimişoreni: vorbim despre un monument dedicat Revoluţiei Române, la ceas aniversar. Cred că 25 de lei poate da oricine. Sunt oameni, firme cu putere economică ridicată şi pot dona mult mai mult. E foarte puţin într-o săptămână”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Edilul a subliniat că dacă adunarea sumei necesare s-ar face mai repede, monumentul din bronz ar putea fi gata până în zilele Revoluţiei, pentru că sunt firme care pot turna repede macheta.

În acest sens, Nicolae Robu a insistat asupra faptului că la 30 de ani de la Revoluţia Română, cei care şi-au dat atunci viaţa, au riscat-o, au pierdut-o sau au avut şansa de a supravieţui, merită din partea comunităţii un gest de solidaritate.

Monumentul ar urma să fie amplasat în centrul oraşului, într-un scuar între Catedrala Mitropolitană şi Podul Maria.

Donații se pot face accesând acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ