19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Monica Anisie: Toți elevii care nu au tablete sau laptopuri vor primi până în septembrie

Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă la Digi24 că școala trebuie să fie pregătită pentru un al doilea val al epidemiei de coronavirus, inclusiv pentru posibilitatea ca orele să se desfășoare în continuare doar online începând din toamnă, în funcție de ce vor recomanda epidemiologii. De aceea, ministerul își propune ca până în septembrie să asigure tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au acces la astfel de dispozitive, în timp ce profesorii vor participa la cursuri de formare profesională după încheierea anului școlar.

În toamnă trebuie să fim pregătiți pentru învățământul online, este mesajul pe care îl transmite ministrul educației. În acest sens, săptămâna viitoare se va lucra la un plan de măsuri atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Monica Anisie caracterizează drept „dificilă” situația prin care trece învățământul românesc, dar spune că trebuie să se adapteze din mers și să se pregătească pentru viitor. „Redeschiderea școlilor depinde de evoluția epidemiologică”, a subliniat ea.

În ceea ce privește examenul de bacalaureat, prima sesiune începe la 22 iunie, cu probele scrise, urmate de probele pentru competențe. Se lucrează în prezent la calendare, inclusiv pentru sesiunea a doua, a spus Monica Anisie. Probele se vor desfășura în condiții de siguranță pentru elevi, în conformite cu un ordin comun ce va fi emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. În clase vor intra maximum 10 elevi, sala va fi dezinfectată în prealabil, iar elevii vor avea circuite separate și vor purta măști. Programa de examen este cu materia din semestrul I.

În ceea ce privește problema grădinițelor și creșelor, în condițiile în care mulți părinți trebuie să se întoarcă la muncă, Monica Anisie a discutat cu ministrul muncii, Violeta Alexandru, și se va da posibilitatea părinților să beneficieze în continuare de prevederile Legii 19.
Sursa: DIGI24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Bicicleta hibrid creație a studentului David Borovic obține medalia de aur

SYNTHESIS, bicicleta hibridă electrică de tip Croazieră, creație a studentului David Borovic și a unei echipe din cadrul Facultății de Arte și Design UVT,...

„Miopie istorică” pe simezele Memorialului Revoluției | FOTO-VIDEO

Ca în fiecare început de vară, în preajma sărbătorii de Rusalii, este de datoria celor ce simt românește să facă un efort și să...

Citește și :