Modificări pentru polițele RCA. Cum se va evita „umflarea” prețurilor de către service-uri

32

ASF și INS vor stabili și publica anual prețurile de referință la lucrările acoperite prin intermediul polițelor RCA, pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

„La efectuarea reparației, unitatea reparatoare auto își poate utiliza propria valoare a orei de manoperă afișată, fără a depăși prețurile de referință pe piață la data producerii riscului asigurat. Prețurile pentru referință pe piață vor fi stabilite și publicate anual de ASF împreună cu Institutul Național de Statistică. Primele prețuri de referință vor fi stabilite și publicate de ASF împreună cu Institutul Național de Statistică în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Valoarea orei de manoperă practicată de unitatea reparatoare auto în relația cu asigurătorul RCA, nu va depăși valoarea orei de manoperă practicată în relație cu alte persoane, inclusiv luând în considerare orice discounturi aplicate. Orice diferențe peste valoarea despăgubirii stabilită nu vor fi suportate de asigurătorul RCA”, se arată în proiectul de act normativ.

Prin introducerea prețului de referință, service-urile nu vor mai putea “umfla” facturile la reparațiile realizate în baza polițelor RCA, potrivit profit.ro.

„Umflarea” costurilor reparațiilor auto este transferată de asigurătorii RCA în prețul polițelor obligatorii plătit de clienți. Totodată, șoferii care și-au lăsat vehiculul la reparat și solicită asigurătorilor RCA o mașină de schimb pe durata cât propriul autoturism se află la unitatea reparatoare auto, vor trebui să primească mijlocul de transport cerut în cel mult o zi.

LĂSAȚI UN MESAJ