Mobilizare de forțe într-un accident grav, cu victime multiple! Un scenariu căruia i-au făcut față pompierii cărășeni – foto-video

1081

Un accident rutier produs în Caraș-Severin pe E70 în care au fost implicate 3 mașini, soldat cu 10 victime dintre care patru încarcerate. A fost scenariul unui exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren privind gestionarea unei situații de urgență. Exercițiul a fost organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al județului Caraș-Severin și s-a desfășurat în ultima zi din luna octombrie între localitățile Zăgujeni și Constantin Daicoviciu, pe un tronson de drum cu multe accidente rutiere.

”După primirea apelului pe 112, au fost alertate de urgență forțele din cadrul inspectoratului nostru și structurile cu care se cooperează în cazul accidentelor cu victime multiple. S-a activat Planul Roșu de intervenție, iar structurile responsabile s-au mobilizat la locul accidentului pentru descarcerarea, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor la spital, precum și pentru limitarea și înlăturarea efectelor evenimentului”, a precizat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

Exercițiul a vizat verificarea viabilității procedurilor și planurilor operative și de cooperare, a fluxului informațional, capacității de reacție și de decizie a factorilor implicați, precum și antrenarea structurilor cu atribuții în gestionarea acestui tip de situație de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ