Mitralieră din primul război mondial găsită în Munții Banatului

4994

Arma din primul război mondial descoperită de poliţiştii de frontieră din Caraş Severin.

O puşcă mitralieră veche de peste 100 de ani a fost descoperită de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, într-o zonă forestieră din apropierea localităţii Divici.

În data de 10 mai 2016, ora 13.30, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, judeţul Caraş Severin, a descoperit într-o zonă forestieră greu accesibilă din aproprierea localităţii Divici, pe direcţia kilometrului fluvial 1067,5, o puşcă mitralieră veche nefuncţională.

Puşca mitralieră era ruginită, cu părţile de lemn deteriorate şi având componentele mobile gripate, datând probabil din perioada primului război mondial.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, arma fiind predată Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş Severin urmând a fi trimisă spre expertizare.

1 COMENTARIU

  1. E o pusca mitraliera ZB vz 30 de fabricatie cehoslovaca folosita intens de armata romana si armata germana in perioada celui de-al doi-lea razboi mondial, nu in timpul primului razboi mondial cum ati scris voi. Ea a mai fost folosita si in perioada socialista in Romania de catre garzile patriotice dat fiind faptul ca armata a renuntat la aceasta arma incepand cam cu anii 60. Va pun un link de unde puteti afla mai multe https://ro.m.wikipedia.org/wiki/ZB_vz._30

LĂSAȚI UN MESAJ