Mitingul aerian, un spectacol memorabil pe cerul Timişoarei. FOTO-VIDEO

5440

Mult aşteptatul miting aviatic AirShow Timişoara 2016 a avut loc sâmbătă şi a fost unul de excepţie. Spectacolul aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara a avut loc pentru a treia oară consecutiv şi le-a adus timişenilor prezenţi la eveniment un moment inedit susţinut prin acrobaţii şi exerciţii aeriene admirabile de către formaţiile Baltic Bees şi Acrobatic Yakers. Aşteptările timişenilor au fost cu mult depăşite de către demonstraţiile aeriene care au acaparat cerul, declarându-se fascinaţi de spectacolul la care au participat. În ciudat devierii orarului cu zborurile naţionale şi internaţionale avute în urma acestei manifestaţii, nu s-a semnalat nicio problemă.

Peste 10.000 de spectatori pasionaţi de aviaţie sau simplii vizitatori au venit să asiste la jocul avioanelor. Nu au lipsit nici suvenirurile puse la dispoziţia participanţilor, cu care aceştia au încurajat şi susţinut piloţii. Vremea bună a fost un plus de bucurie atât pentru cei prezenţi, cât şi pentru piloţi, astfel că evenimentul s-a desfăşurat în condiţii optime, iar timişenii au avut parte de un adevărat spectacol aviatic. Formaţiile aeriene de acrobaţii Baltic Bees şi Acrobatic Yakers au susţinut un spectacol remarcabil prin jocul avioanelor desfăşurat deasupra Timişoarei.

Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu, s-a declarat mulţumit de prestaţia trupelor aeriene şi consideră că spectacolul a fost un eveniment graţios, iar pentru anul viitor le promite timişorenilor mai mult divertisment şi mai mult spectacol. Ineditul şi-a făcut loc printre arta pilotajului la mii de metri înălţime şi a dexterităţii piloţilor. Munca depusă de profesionişti nu are nevoie de prea multe cuvinte, demonstraţiile fiind un adevărat spectacol pe cer, iar îndemânarea şi precizia au fost remarcate prin zborul avioanelor cât mai aproape de sol şi prin simularea misiunilor de salvare, iniţiate deasupra spectatorilor, cazuri reale pentru care trupele se pregătesc.

Show-ul aerian s-a încheiat cu inimioara decorată pe cerul senin de către avioanele cu reacţie ale trupei Baltic Bees, fabricate în Europa şi aplauzele puternice venite din partea publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ