Mistreții din Timiș, verificați de medicii veterinari

87

Pesta porcină africană a pus pe jar autoritățile din toată tara. Deși în Timiș nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri ale porcilor, medicii veterinari au vrut să se asigure că nici animalele sălbatice nu poartă virusul. Pentru asta, au analizat mistreții din fondul de vânătoare al județului.

DSVSA Timiș și Direcția Silvică Timiș au făcut o deplasare de documentare la Fondul de Vânătoare 16 Sarlota pentru a testa sănătatea mistreților din zonă și au făcut analize specializate pentru depistarea pestei porcine clasice și a pestei porcine africane.

„O echipă de vânători a realizat extragerea unui exemplar de mistreț prin organizarea unei vânători la pândă. Operațiunea a fost asistată de specialiștii de la DSVSA Timiș. Probele au fost ambalate, etichetate conform procedurii și trimise spre analiză Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală București, Laboratorului Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală”, aflăm de la autorități.

În urma analizelor, virusul pestei porcine clasice și a pestei porcine africare nu a fost depistat la mistrețul supus testelor.

LĂSAȚI UN MESAJ