Miroase a grevă în sănatate! Cine se pregătește de proteste !

261

SANITAS declanşează o serie de proteste! Membrii federaţiei sindicale vor picheta astăzi în 4 şi în 6 octombrie sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, iar pe 19 octombrie vor participa la un marş.

După aceste acţiuni, Consiliul Naţional va fixa data la care va fi declanşată greva generală în sistemul sanitar, dacă nu se ajunge la o înţelegere între timp. Şi cadrele medicale din Caraş-Severin vor participa la proteste.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor, aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018.

Aceste solicitări au fost prezentate în repetate rânduri miniştrilor de resort şi altor reprezentanţi ai instituţiilor administraţiei publice centrale, însă fără niciun rezultat. În condiţiile în care, luni de zile, guvernanţii au mimat interesul şi au continuat să acţioneze în defavoarea angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială, ultima soluţie rămasă Federaţiei este declanşarea acţiunilor de protest, a declarat pentru Radio Reşiţa prim-vicepreşedintele Sanitas România, Iulian Pope.

sursă: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ