Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO

86

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a decis să-l numească pe fostul președinte al PSD și candidat la Președinția României, Mircea Geoană, în calitate de următor secretar general adjunct. El îl va înlocui pe Rose Gottemoeller din Statele Unite, care și-a preluat poziția în octombrie 2016.

„Sunt bucuros să anunț numirea lui Mircea Geoană drept următorul secretar general adjunct. Este un avocat ferm al legăturii transatlantice și va aduce o experiență îndelungată în calitate de om de stat și diplomat la acest post. El va fi primul român care deține acest post superior. Sunt foarte recunoscător pentru Rose Gottemoeller. Abilitățile diplomatice și expertiza ei în politica internațională de securitate au fost de neprețuit Alianței, deoarece NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate mai imprevizibil”.

Mircea Geoană este fondatorul și președintele Institutului Aspen România. A fost președinte al Senatului României, ministru de externe și al ambasadorului României în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.