Ministrul Transporturilor vrea centura Timișoara gata mai repede. „Doar nu sunt piramide pe șantier!” FOTO-VIDEO

473

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a ajuns, așa cum a anunțat, și pe șantierul centurii de Sud a Timișoarei. A fost mulțumit de stadiul lucrărilor, dar i-a cerut constructorului să finalizeze varianta mai repede de termenul din contract, că doar ”nu sunt piramide în calea obiectivului”.

”Eu îmi dresc să se achite de obligațiile contractuale. Că astăzi au douăzeci și mâine au 4 și peste 2 zile au 40 de utilaje, până la urmă obligația constuctorului este să se încadreze în termen. Progresul financiar este de 15%, progresul fizic este de 4 – 5%. Ne dorim să ne încadrăm în termen și dacă se poate, că aici nu sunt nici piramide nici alte obstacole în calea realizării acestor obiective, să fializeze înaite de termen”, a spus Bode.

Potrivit ultimelor date prezentate chiar vineri de ministrul Transporturilor, stadiul ar fi de doar 2%. Totul trebuie realizat până în 25 martie 2022, după ce în 25 martie anul acesta a fost dar ordinul de începere a lucrărilor. Costul este de 272 de milioane de lei, iar lungimea variantei sudice este de 25,6 kilometri.

Mai urmează să fie ocnstruită o secțiune pe partea de vest a Timișoarei, pentru ca este lansată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Lumgimea acestei ultime porțiuni de centură este de 22 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ