Ministrul transporturilor despre urșii din Banat… care nu există. Dar le face ecoduct de 180 de milioane de euro!

370

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la postul public de televiziune, referitor la autostrada Lugoj Deva, că îl deranjează întârzierile care apar pentru tot felul de motive în derularea normală a lucrărilor.

De asemenea, ministrul a mai declarat că, în cazul unor contracte, prețul pe kilometrul de autostradă a crescut din cauza unor lucrări de protejare a mediului și că dorește să controleze strict stadiul lucrărilor la fiecare proiect în parte.

Concret, ministrul s-a referit la cele trei viaducte suplimentare care trebuie construite pentru mamifere mari, deși spune că a discutat cu oamenii din zonă, iar acolo nu există nici un fel de mamifere mari.

Așadar, o suplimentare a costurilor autostrăzii cu 180 de milioane de euro, pentru urșii… care nu există!

„Sunt ecoducte. Soluţia este tunel – viaduct – tunel. 300 – 300 de metri respectiv 1,3 km. Ca şi cost, undeva la 180 de miioane de euro. Cred că în acestă toamnă putem avea constructor dacă procedurile merg bine, dacă nu avem contestaţii”, a declarat Ştefan Ioniţă, directorul CNAIR, cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o la începutul acestei săptămâni pe șantier.

„Nu vreau să cădem în latura absurdităţii în care să blocăm obiective majore de investiţii în infrastructura românească, care generează şi o dezvoltare economică, pentru nişte lucruri, care, eu cred, din discuţii şi evaluări, nu ştiu cât se impuneau şi vorbesc aici de ecoductele pentru urşi. Nu există un aşa mare tranzit al urşilor astfel încât să mărim un obiectiv de investiţii cu 180 de milioane euro. Dar asta este soluţia din acordul de mediu”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cu același prilej.

LĂSAȚI UN MESAJ