Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în ”salonul groazei” de la Spitalul de Boli Infecţioase

377

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, astăzi și Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara şi a ţinut să vadă cum a fost renovat ”salonul groazei”. Imagini cu acest salon înainte de renovare au fost postate pe reţelele de socializare şi se puteau observa pereţi scorojiţi, paturi învechite şi lenjerii de pat uzate.

”Ştiţi bine cum arăta în urmă cu doi ani aici şi am vrut să văd salonul cu pricina. Până la urmă, cred că i-a ajutat să înţeleagă că aşa nu. Asa, da!”, a declarat Pintea.

În vizita sa la Spitalul de Boli Infecţioase, ministrul Sorina Pintea a explicat că îşi propune respectarea tuturor normativelor legate de igienă în spitale.

„Spuneam că e nevoie de o baie la 6 paturi. Sunt nişte normative pe care eu vreau să le respectăm. Nu eu, legea spune că trebuie să le respectăm. Este un spital, totuşi, de boli infecţioase şi atunci măsurile de siguranţă, igiena, trebuie să fie  foarte bine puse la punct. Propunerile mele de destituire în urma vizitelor făcute inopinat au fost legate tocmai de aceste aspecte. Nu este uşor să ieşi în faţa publicului şi să spui stiţi, am propus această destituire. Te gândeşti şi la  acel om pe care l-ai propus pentru a fi destituit, dar au fost lucruri peste care nu cred că cineva ar trebui să treacă. Mă refer la siguranţa pacientului”, a spus Pintea, citată de news.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ