Ministrul Sănătății nu este de acord cu cererea Bisericii de a se redeschide urgent lăcașele de cult

76

Ministrul Sănătății nu este de acord cu cererea Patriarhiei de a se relua rapid slujbele în interiorul bisericilor și aduce ca argument evoluția epidemiologică și transmiterea crescută a virusului în comunitate.

„Evaluarea și evoluția zilnică din perioada imediat următoare ne va da și momentul când se va face acest lucru. De pe 15 încă nu. Încă avem rata de transmitere în comunitate.

Ieri am avut 237 cazuri noi 150 cazuri în ATI, peste 4000 de cazuri active în societate. Adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la UPU.

Când vom vedea că avem o evoluție favorabilă, transmiterea în comunitate să scadă, atunci putem decide. Nu mai devreme de 1 iulie’, a declarat Nelu Tătaru.

Patriarhia Română consideră că revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești, potrivit unui comunicat de presă.

Vă reamintim, printre locurile care se vor redeschide din 15 iunie se numără și sălile de jocuri sau casele de pariuri, cu respectarea unor restricții care vor fi comunicate în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.