În Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş mai sunt internaţi şapte pacienţi cu COVID-19

212

În Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara sunt internaţi, în prezent şapte pacienţi cu COVID-19, dintre care unul la secţia de terapie intensivă, după ce aici au fost vindecaţi 531 de bolnavi cu coronavirus.

Dr. Virgil Musta, membru al Comisiei Naţionale de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, a declarat, vineri, că spitalul a beneficiat, în timpul pandemiei, de o serie de noi dotări, cu care au fost create condiţii optime pentru bolnavi, primite nu doar de la autorităţile locale, ci şi din partea comunităţii, care a fost solidară cu medicii instituţiei medicale.

„Pe parcursul celor trei luni de pandemie, în spitalul nostru au fost internaţi 538 de pacienţi, din care 531 au fost vindecaţi. Acum mai avem şase internaţi şi unul în terapie intensivă. (…). Am avut o serie de beneficii din această pandemie. În urmă cu trei luni, curtea spitalului arăta cu totul altfel, iar spitalul a beneficiat de o serie de dotări datorită solidarităţii comunităţii locale, pentru care le mulţumim. Au fost foarte generoşi, astfel ca pacienţii internaţi să poată fi cazaţi în spaţii civilizate, fiecare salon a fost dotat cu frigider şi televizor, cu echipamente de unică folosinţă. Am realizat circuite speciale, ceea ce a făcut ca munca noastră să dea rezultate, dovadă fiind faptul că nu avem niciun caz de COVID-19 în rândul angajaţilor din spital, ceea ce este un lucru important. Toate acestea au fost făcute în interesul comunităţii”, a afirmat dr. Virgil Musta.

Medicul infecţionist a punctat faptul că specialiştii Spitalului ‘Victor Babeş’ din Timişoara au fost foarte atenţi la evoluţia fiecăruia dintre pacienţi şi la anumite criterii biologice pe care le-au instituit în terapia bolnavilor, care a dus la vindecarea lor.

„Nu am avut o terapie miraculoasă, dar parte din rezultatele pe care le-am avut se datorează schemei alese, optime pentru anumiţi pacienţi, scheme preluate din protocolul naţional. Am avut acces la tot ceea ce se întâmplă în cercetarea internaţională şi le-am aplicat, ceea ce s-a dovedit, în final, a fi benefic pentru pacienţii noştri”, a explicat medicul infecţionist.

În altă ordine de idei, întreaga conducere a spitalului a subliniat rolul presei din Timişoara, care a fost de aceeaşi parte a baricadei în lupta medicilor împotriva pandemiei, transmiţând mesaje corecte către populaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.