Ministrul Sănătăţii: ,,80% dintre spitalele din România ar trebui închise”. Câte spitale din Banat ar trebui dezafectate de urgență?

320

Situaţia sistemului de sănătate din România e de-a dreptul disperată. Problemele din spitale sunt foarte grave, iar ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, trage un semnal de alarmă fără precedent.

„80% din spitale ar trebui închise. Dacă am aplica toate standardele atunci într-adevăr 80% din spitale ar trebui închise. Trebuie să ne gândim mai bine cum vrem să arate țara noastră și cum vrem să arate educația și sănătatea. Esențială este infrastructura spitalicească. Esențiali sunt medicii și personalul sanitar și celelalte ingrediente pentru un act medical de calitate”, a atenţionat Voiculescu la emsiunea Q&A de la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.

De precizat că probleme legate de infecțiile nosocomiale și de altă natură au fost semnalate, nu odată, și-n câteva spitale mari sau medii din Banat, cum ar fi la Judeteanul din Timișoara, la Spitalul Municipal din orașul de pe malurile Begăi, dar și la spitalele din Reșița și din Caransebeș.

Dar ce ar trebui facut? Care ar fi următorii paşi? „Ar trebui construite noi spitale și renovate cele care pot fi renovate. Avem o analiză în curs. Din datele noastre, o bună parte din clădirile în care funcționează spitale, sunt cu risc seismic. O bună parte sunt pline de infecții nosocomiale”, a mai spus Voiculescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ