Ministrul Justiției primește sprijin de unde nici nu se aștepta!

225

„Ceea ce i se întâmplă acum lui Tudorel Toader, li se întâmplă majorității oamenilor de valoare care au nesăbuința de a intra în zona politicului, pentru a încerca să schimbe ceva în bine în viața cetății. Măsurile propuse de acesta nu doar că fac sens, ci sunt și pline de bun simț”. Neașteptata susținere pentru ministrul Justiției vine din partea lui Sorin Ovidiu Vîntu care, din spatele gratiilor, explică de ce sunt binevenite toate măsurile propuse de Toader.

”1. Numirea procurorilor șefi de către alți procurori prinși în structura CSM înseamnă cu adevărat scoaterea politicului din parchete. Azi, cel care îi numește este un om politic, adică președintele țării. Aici aș merge și mai departe, lansând ca și propunerea pentru aceste funcții să se facă tot de către CSM.

2. Inspecția juridică să fie sub controlul Ministerului Justiției sau o structură autonomă – deci a lansat și varianta structurii autonome.

3. Judecătorii sau procurorii să plătească pentru pagubele pe care le fac din prostie sau rea credință – este absolut firesc. Asta îi va face să-și exercite profesia în mod onest, nu după chef, la ordin sau pe șpaga dată de dușmanii celui acuzat. Cei care nu știu meserie vor pleca în alte zone de activitate. Normal că o asemenea perspectivă îi face pe judecători sau procurori să se urce pe pereți și să urle ca din gură de șarpe că este afectată independența justiției.

4. Vechimea necesară pentru a intra în magistratură sau a obține diverse grade – iarăși de mare bun simț. Cum poate judeca o speță economică, oricât de simplă ar fi ea, un puști de 25-26 de ani? Cum poate judeca, același puști, drama unei mame care are de ales între a fura pentru a-și hrăni copiii sau a se arunca cu tot cu ei în fața unui tren?

Dar dacă reacția judecătorilor și a procurorilor este justificată de perspectiva sumbră că trebuie să fie știutori de carte și onești în același timp, reacțiile lui Iohannis, Dragnea, Tudose și Orban sunt abolut penibile. Ce tâmpit mai poate crede că indivizii ăștia ar putea aduce ceva bun în viața lui? Ce tâmpit mai poate crede că nulitățile astea pot moderniza măcar o bucățică de România?”, scrie Vîntu, pe Facebook.

sorin-ovidiu-vintu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ