Ministrul Energiei vrea să aducă două mii de olteni la Timișoara pentru a rezolva problemele bănățenilor

7056

În scopul diminuării deficitului de forță de muncă din județul Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, cu sprijinul Î.P.S Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, organizează joi, 4 mai 2017, cu începere de la ora 11.00, în Sala Nera (et.1) a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, un eveniment destinat angajatorilor din județul Timiș ce caută personal calificat, sub genericul: SOLUȚII CONCRETE PENTRU CRIZA FORȚEI DE MUNCĂ CALIFICATĂ DIN JUDEȚUL TIMIȘ.

Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. derulează un amplu program de restructurare și relocare a unui număr de peste 2400 de salariați calificați cu experiență în meserii ca: electrician, sudor, lăcătuș, mecanic, mașinist, excavatorist, vulcanizator, precum și salariați cu studii superioare în domeniile tehnic și economic.

La eveniment vor participa conducerea superioară a celor două societăți energetice, oficiali ai administrației publice din județele Timiș și Gorj, Camera de Comerț și Industrie Gorj, directori de instituții publice din domeniul forței de muncă (A.J.O.F.M. Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș), asociații și cluburi ale oamenilor de afaceri străini, mass media. Invitat special: Toma Florin PETCU, Ministrul Energiei.

Aducerea celor peste două mii de specialiști din județul Gorj în Timiș sună destul de ciudat. În decembrie 1989 au mai fost aduși cu trenul din zona Olteniei specialiști dotați cu cozi de târnăcop care să rezolve ceea ce erau ei siguri că e invadarea Banatului de trupe străine. A fost o primă încercare de mineriadă înainte ca termenul să fie cunoscut. Toți cei ce doresc să-și aducă aportul corect la dezvoltarea județului sunt bineveniți. Dar dacă e o nouă formă de mineriadă sau noi trupe de „gărzi patriotice”?

 

11 COMENTARII

 1. De cand oltenii sunt forta de munca calificata ?? In primul rand oltenii sa invete sa fie civilizati , educati… chestii care nu prea se poarta in Oltenstan si dupa aceea sa candideze ptr un loc de munca in Banat… Lepre din Oltenistan au tot venit… dar degeaba… In afara de scuipat seminte ( barbatii)si facut centura ( femeile) in rest oltenii nu au facut nimic aici …. Poate ati vrut sa spuneti ca oltenii sunt forta umana ( descalificata) de nemunca … Mai bine cu sirieni, pakistanezi, iranieni…

   • faptul ca sunteti din Oltenistan se vede din exprimarea dvs in limba romana… ptr dvs : oltenii nu sunt prosti… asa „e ei”… si apropo… cum a mers „centura” azi”..?? „facura-ti ceva”..?

 2. Aduceți, fraților! Aduceți olteni, moldoveni, ardeleni…Mutați toată țara în Banat că bănățenii au toți locuri de muncă iar șomajul e 0 aici. E loc pentru toată lumea, mai puțin pentru băștinași. După vreo 3 ani de „muncă calificată”, la vreun semafor, se vor uita arogant la pietoni de pe bancheta unui BMW /Audi ultimul răcnet, cu ochelari de soare de marcă bineînțeles și se vor lăuda cu ce avere aveau ei până să vină în Banat. Nu o spun eu. Ieșiți prin oraș și veți vedea că asta e realitatea. Decât să se plângă de lipsa forței de muncă, de ce nu spun marile corporații și reversul medaliei: termini facultatea și ei au pretenția să ai vreo 20 de ani vechime la 21-22 de ani, să ai cunoștințe în vreo 80 de domenii, să taci din gură și să accepți vreo 800 de lei. Cum Doamne iartă-mă să găsească forță de muncă atunci?

  • in articol era vb de olteni..nu stiu ce ai tu cu ardelenii care sunt mintea acestei tari, tu crezi ca va veni un ardelean in timis sa munceasca ? este o paritate egala cu cea in care merge un banatean in ardeal la munca…..deci spalate pe gura inainte sa vb de ardeal si ardeleni !

 3. Fiecare dintre voi are prieteni olteni, sau sefi la munca olteni, mai mult , tori cei care scrieti sau cititi acest articol ce va deranjaza, probabil va trageti din acel neam de olteni, altfel nu v-ar deranja.
  Fiecare e stapan pe ceea ce face si ceea ce stie, indiferent ca el candideaza la locul de munca cu 10 olteni, moldoveni sau orice alta natie .

 4. @cataj74 dumneata cu ce ai participat la progresul banatului?
  Încearcă să te abtii de la comentarii daca esti frustrat sau sub influența alcoolului.

  • spre deosebire de tine eu inca particip la progresul Banatului ( Banat se scrie cu majuscula prostule de olten imputit ce esti) . Spre deosebire de tine care esti un posibil beneficiar de VMG ( ptr prosti inseamna venit minim garantat) .. eu muncesc , si fac pariu ca tu la masina pe care sau daca o ai , ti ai montat stergatoare de parbirz si pe interior ca sa poti sterge cojile de seminte scuipate atunci cand conduci…… Sudisti = slugi/sclavi ptr Banateni !!

LĂSAȚI UN MESAJ