Ministrul Apărării: Primele avioane F16 vor ajunge în România în septembrie

182

Primele avioane F16 ce vor intra în dotarea Armatei române vor ajunge în septembrie și vor deveni operaționale în 2017, a declarat Mihnea Motoc, Ministrul Apărării Naționale, pentru PRO TV.

”De la anul vor fi primele aparate din Escadrila 1 operaţionale, le vom vedea cu inscripţionarea Forţele Aeriene Române venind în România prima oara la sfârşitul lunii septembrie, anul acesta, deci vor intra în dotarea anul acesta în două etape, după care operaţionarea lor este avută în vedere pentru 2017”, a declarat Ministrul.

Acesta a mai afirmat că avioanele vor fi pilotate de români și că aceștia vor fi intens pregătiți: ”primii vor încheia un ciclu extrem de intens de pregătire şi formare. E vorba nu numai de piloţi, ci şi de întreg suportul tehnic de specialitate care concură la operarea unor aparate de sofisticarea F16. (…) Aceasta este şi partea cea mai scumpă, partea de formare din tot ce înseamnă pachetul F16”.

Motoc a mai spus că, în acest moment, există suficiente aparate pentru a acoperi întreg teritoriul național și pentru gestionarea oricărei posibile intrări neautorizare în spațiul aerian român.

”În chip gradual vor fi introduse la acest tip de serviciu-luptă aparate F16”, a mai precizat Motoc.

Cele 12 avioane F16 din Portugalia au fost modernizate şi au costat 628 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.