Ministrul Apărării Naționale, la Timișoara: „Nu este nevoie în acest moment să ne pregătim pentru război” VIDEO

360

Noul ministrul al Apărării Naționale, Vasile Dâncu, a efectuat astăzi, o vizită la garnizoana Timişoara. Aici s-a întâlnit cu mai multe structuri militare pentru a vedea la fața locului stare în care se află acestea. S-a avut în vedere atât pregătirea militarilor cât și probleme de dotare și logistică.

Dâncu s-a întâlnit cu personalul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal” și a luat parte la un briefing de informare în legătură cu misiunile, prioritățile și înzestrarea unității militare. Este cunoscut că Brigada 18 este cea mai importantă structură militartă din zona noastră cu vechi tradiții de luptă atât în țară cât și în zone de conflict din exterior.

Dar cum în ultima vreme militarii timișeni s-au remarcat mai mult în lupta medicală din program nu putea să lipsească nici Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”. În general ministrul Dîncu a fost mulțumit de cele văzute și a spus cuvinte de apreciere pentru activitatea celor două structuri. De la sediul central al spitalului delegația oficială a pornit spre vechea arenă a clubului CFR unde de aproape doi ani se află spitalul de campanie numit Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament. De fapt este cel mai important ajutor dat de Armată spitalelor civile pentru tratarea celor ce au fost infectați cu virusul gripal.

Dacă despre situația din teren a Brigăzii și a militarilor medicali totul a fost de bine nu același lucru se poate spune despre situația politică și militară internațională ce prezintă în ultimele săptămâni o acutizare a stării de fapt dintre Rusia și Ucraina. Acolo e o stare latent conflictuală ce îngrijorează alianțele militare din regiune. Nici România nu poate fi prea liniștită cu o stare inflamată aflată la granițele sale.

„Sunt bucuros să vă anunț că am venit la Timișoara pentru a ne întâlni cu o parte din elita Armatei Române. Am cunoscut acolo specialiști și am discutat despre dotări. Am vizitat și Spitalul de Urgență Militar – avem și aici o echipă de super profesioniști, care se dezvoltă în permanență, se fac mereu noi dotări, se aduc noi specializări și luptă și cu pandemia. Oferă suport pentru vaccinare, testare. Sunt foarte bucuros să văd că suntem pregătiți pentru toate misiunile pe care armata și le-a asumat, atât pentru misiunile armate, cât și pentru cele civile”, a declarat ministrul.

Vsasile Dâncu consideră că nu poate fi un pericol iminent și direct pentru România ca țară. Dar ca parte a alianței nord-atlantice va trebui să colaborăm cu partenerii noștrii în masurile ce se vor lua. Probabil acestea vor fi de natură economică, dacă va fi cazul.
Acum se adeverește că problema întăririi flancului de est al alianței nu a fost un deziderat inutil. De la sudul Balcanilor și până la țările baltice toată zona va trebui să fie extrem de atentă.

„Populația trebuie să știe foarte bine că nu e cazul ca România să intre în război. Nu este nevoie să ne pregătim acum de război, ca să zic așa. Însă atunci când ai un conflict la graniță sau în zonă, trebuie să te pregătești pentru efectele adverse, care pot influența situația țării. Alianța NATO este alături de fiecare stat. Se pune accentul pe siguranța fiecărui membru”, a mai adăugat ministrul Apărării Naționale.

Dar marea problemă ar putea fi pentru țara noastră nu atât pericolul militar direct cât șirul de probleme ce se vor stârni odată cu valurile de migranți care vor aflui spre diverse țări aflate la distanțe cât mai mari față de focarul conflictului. În opinia ministrului aceasta ar fi marea provocare la care trebuie să facem față.

De la Timișoara delegația militară va merge în județul Arad unde ministrul apărării naționale se va întâlni cu militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” și va discuta cu echipa de conducere a unității.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.