Ministerul Tineretului și Sportului joacă alba-neagra cu Timișoara în miza pentru titlul de Capitală Națională a Tineretului – 2016! VIDEO

1222

Reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului nu au habar ca Timișoara să fi obținut titlul de Capitală Națională a Tineretului – 2016. Asta, în ciuda faptului că luna martie bate la ușă, anunțând primăvara și finalul primului trimestru din an.

Primarul Nicolae Robu anunța la începutul anului că Timișoara a obținut titlul de Capitală Națională a Tineretului – 2016, iar consilierii au votat și o suplimentare a bugetului la capitolul tineret, ca să nu ne facem de râs. Anunțul primarului pare acum o himeră, după vizita în oraș a secretarului de Stat de la Ministerul Tineretului și Sportului, Andrei Popescu, personaj care nu știe nimic despre așa ceva. Domnia sa spune că ”desigur e o inițiativă lăudabilă a primăriei Timișoara și dacă se va obține acest titlu, noi vom veni să sprijinim acțiunile care se vor face, dar MTS nu știe nimic depre acest lucru. Voi avea dimineață o întâlnire cu domnul primar Robu și voi vedea despre ce este vorba”, completează Andrei Popescu.

De altfel, reprezentantul MTS nu și-a făcut temele în nici un subiect pe care l-a abordat în întâlnirea cu mass-media timișoreană. Andrei Popescu se implică într-o viitoare lege a tineretului, pentru care a venit să ia pulsul în zona de Vest a țării, dar nu se știe când va apărea o astfel de lege, chiar dacă există un calendar al pașilor care urmează.

Asocierile din sport, declarate ilegale de Curtea de Conturi doar în cazul Timișoarei, în ciuda unei hotărâri judecătorești, reprezintă o altă necunoscută pentru reprezentantul MTS, cu scuza că dânsul e specialist doar în probleme de tineret și nu știe ce se întâmplă în sport. Există un alt compartiment care are răspunsuri la problemele sportive.

O întâlnire cu multe ridicări din umeri care nu ne-a lămurit decât că, teoretic, totul este frumos în problemele de tineret. Practic, însă, MTS nu face mai nimic pentru tineri, în afara faptului că plătește niște bani pentru a găsi voluntari să le facă treaba, bani pe care-i încasează de la noi, de la fiecare contribuabil din țara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ