Ministerul Justiției: 39 de violatori eliberați în baza recursului compensatoriu au recidivat

69

8.849 de infractori au fost eliberați prin legea recursului compensatoriu în perioada octombrie 2017 și iunie 2019.

Dintre aceștia, 840 au fost condamnați pentru omor, 566 pentru viol și 191 pentru trafic de minori. Dintre toți infractorii eliberați, aproape 1.300 au fost arestați din nou. Ministerul Justiției atrage atenția că nu toate aceste persoane au comis noi infracțiunii, unii erau cercetați în alte dosare.

„În perioada 19.10 2017- 21.06.2019, din totalul persoanelor care au fost puse în libertate în baza recursului compensatoriu, un număr de 1.299 de persoane au fost rearestate și depuse în unitățile subordonate Administrației Naționale a Penintenciarelor”, sunt datele transmise de ANP către Ministerul Justiției.

Astfel, 39 de violatori au recidivat, din totalul celor 566 de deținuți condamnați pentru viol care au fost eliberați în baza recursului compensatoriu. De asemenea 12 deținuți condamnați pentru omor calificat au recidivat.

Printre recidiviști se numără și șapte deținuți condamnați pentru trafic de minori, iar pentu tâlhărie 186.

Datele apar în răspunsul unei interpelări făcute de deputatul PNL Florin Roman Ministerului Justiției.

Legea recursului compensatoriu a apărut în contextul numeroaselor condamnări la CEDO pentru condițiile mizere din închisori.

Aleșii au venit cu soluția ca fiecare deţinut care a fost condamnat să primească o recompensă pentru condiţiile improprii. Astfel, la fiecare 30 de zile ispășite, primește un bonus de șase zile.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.