Ministerul Educației desființează 30 de specializări de la 8 universități. Timișoara și alte orașe din Vest nu scapă!

3270

Ministerul Educaţiei vrea să desfiinţeze mai multe specializări de la opt universităţi din ţară. În acest sens a pus în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2017 – 2018, scrie hotweek.ro.

Potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2017 – 2018, 30 de specializări de la opt universităţi intră în lichidare.

De la Facultatea de Management Turistic şi Comercial din Timişoara, domeniul de licenţă „Administrarea afacerilor”, va dispărea specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor” (IF şi IFR).

În acelaşi timp, la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, domeniul de licenţă „Arte vizuale”, vor intra în lichidare specializarea „Arte plastice (sculptură)” şi „Conservare şi restaurare”.

La aceeaşi universitate, dar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” , de la domeniul de licenţă „Teologie” va fi eliminată specializarea „Teologie ortodoxă, asistenţă socială”.

Consultarea publică durează până în 24 februarie.

Sursă: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ