0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Ministerul Educaţiei: clasa pregătitoare devine obligatorie. Ce spune Inspectoratul Şcolar Timiş

Decizie radicală luată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Din anul şcolar următor, elevii nu vor mai putea să „sară” peste clasa pregătitoare. Asta pentru că aceasta va deveni obligatorie, astfel că nu va mai fi permisă înscrierea direct în clasa I. Inspectoratul Şcolar Timiş este de acord cu această schimbare.

Vestea a fost făcută publică de Ministerul Educaţiei Naţionale, care anunţă că ieri, 14 ianuarie, a fost lansat în dezbatere publică proiectul de Metodologie privind înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016 – 2017 şi Calendarul aferent procedurilor de înscriere.

Astfel aflăm că proiectul de metodologie nu mai prevede, în acest an şcolar, excepţia ca un copil, care nu a urmat cursurile clasei pregătitoare, să poată fi înscris direct în clasa I.

„Salut această iniţiativă a ministerului. De câţiva ani, şi Inspectoratul Şcolar Timiş a solicitat acest lucru pentru că sunt convinsă că pentru vârsta pe care o are copilul este normal să fie încadrat de la început într-un colectiv. Mi se pare normal ca dacă învăţământul primar este de cinci ani, atunci să fie de cinci ani”, a explicat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

În ultimii ani, sute de copii din judeţul Timiş au „sărit” peste clasa pregătitoare şi au fost înscrişi direct în clasa I. În prezent, peste 6.200 de prichindei din judeţul nostru sunt înscrişi în clasa zero.

Alte subiecte :

Citește și :