Ministerul Afacerilor Externe face angajări! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei interesați

667

România va prelua de la începutul anului viitor Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, astfel că Ministerul Afacerilor Externe a lansat un concurs prin care pune la bătaie 13 posturi pentru ocuparea funcţiilor de execuţie specifice în contextul procesului de pregătire a Preşedinţiei României în cadrul Consiliului, anunţă MAE printr-un comunicat.

Potrivit MAE, posturile vor fi disponibile pe o perioadă determinată, până la 31 decembrie 2019, iar dosarele de înscriere la concurs vor putea fi depuse electronic, în perioada 19-28 aprilie 2018, prin intermediul formularului de înscriere care va fi disponibil pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea „Cariere – Oportunităţi de angajare“.

„România va prelua, la 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de şase luni, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, un moment important pentru viitorul parcurs al ţării noastre în cadrul proiectului comunitar. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe îşi va mări echipa cu o serie de specialişti în domenii relevante, care îşi vor aduce aportul la pregătirea şi exercitarea mandatului. Abordăm acest proces de selecţie într-o manieră deschisă şi transparentă şi îi invităm pe toţi cei interesaţi să participe la redefinirea României în context european“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Ca să lucreze în cadrul procesului de pregătire al României la cârma Consiliului Uniunii Europene, candidaţii trebuie să „se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituţia României”, să cunoască limba română, să aibă peste 18 ani, să cunoască cel puţin o limbă străină şi să aibă o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează.

Posturile scoase la concurs în cadrul Ministerului Afacerilor Externe pentru ocuparea cu caracter temporar: două posturi pentru funcţia de expert afaceri europene şi două posturi pentru funcţiile de specialist achiziţii publice şi specialist protocol. MAE pune la bătaie un singur post pentru funcţiile de specialist birou de presă, un singur post pentru funcţiile de specialist comunicare internaţională, contabil, operator IT, web designer, manager parc auto, responsabil patrimoniu.

sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ