Milioane de euro pentru vecinii din Serbia, prin programele europene transfrontaliere cu cei din Banatul montan

166

Consulul General al Republicii Serbia la Timișoara, Vladan Tadic, a făcut vineri, 20 octombrie, o vizită de curtoazie la Reșița. A fost prima sa vizită în Banatul montan de la preluarea mandatului.

Excelența Sa a fost primit la sediul Palatului Administrativ de câtre prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și primarul Municipiului Reșița, Ioan Popa. Întâlnirea a fost una de succes, au susținut atât oficialitățile gazde, cât și oaspetele de onoare, discuțiile fiind unele prietenești, care au scos în evidență buna colaborare și înțelegere între România și Serbia.

Ambasador Serbia la Resita 3

În centrul discuțiilor au fost proiectele transfrontaliere derulate între județul Caraș-Severin și țara vecină. „Am avut deosebita bucurie de a vedea că Excelența Sa este foarte bine informat despre aceste proiecte transfrontaliere, la unul dintre ele contribuind înainte de mandatul de consul. Este vorba de proiectul transfrontalier de trecere a Dunării cu bacul, în care parteneri au fost orașul Moldova Nouă, alături de Consiliul Județean și municipalitățile Golubac și Veliko Gradiste și de singurul proiect strategic transfrontalier, cel în care parteneri, alături de Ministerul Sănătății din Serbia și Spitalul de la Pozarevac, sunt Spitalul Județean Reșița și Spitalul de Urgență Timișoara. Am discutat și de relațiile culturale dintre cele două state, despre românii din Serbia și sârbii din Caraș-Severin și am lansat Excelenței Sale invitația de a veni în județul Caraș-Severin și de a participa la inaugurarea bacului”, a precizat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Ambasador Serbia la Resita 1

La rândul său, Consulul General al Republicii Serbia la Timişoara a evidențiat bunele relaţii dintre Serbia şi România, dintre administraţiile locale şi judeţene, relații care vor fi materializate prin implementarea proiectelor dintre cele două părți. „Cea mai mare parte a acestei întâlniri am dedicat-o colaborării economice, respectiv proiectelor transfrontaliere. Ambele părți cunosc foarte bine aceste proiecte și le urmăresc îndeaproape, sper că în curând vom avea ocazia să trecem împreună Dunărea cu bacul. Urmărim și realizarea proiectului din domeniul sănătății, considerăm acest proiect foarte important, nu doar pentru că este vorba de o finanțare mare de aproximativ 12 milioane de euro, ci și pentru că poate îmbunătăți viața și aduce beneficii locuitorilor din aceste zone din Serbia și din România”, a declarat consulul.

De asemenea, Excelența Sa, Vladan Tadic, a susținut că speră în realizarea pe viitor și a altor proiecte comune. Vizita oficialului sârb la Reșița a continuat la UCMR.

LĂSAȚI UN MESAJ